Cum să obții mântuirea și eliberare din robia păcatului?

În acest articol voi răspunde la mai multe întrebări care țin de mântuire și care mi-au fost adresate într-un singur mesaj:

Bună seara, frate! De ceva timp vizionez învățăturile pe care le dați pe site-ul “Moldova Creștină”. Și am realizat că sunteti cu adevărat un copil al lui Dumnezeu. Aș vrea să vă întreb ceva, sper să mă puteți ajuta. Aș avea nevoie mare de ajutorul dumnevoastră.
1. Ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?
2. Cum pot scăpa de păcat, de lanțurile acestuia și de diavol?
3. Cum pot ajunge copilul lui Dumnezeu?
Eu încerc să mă aproprii de Dumnezeu, dar mereu eșuez. Pocăința mea ține maxim 2-3 zile și cad, apoi iar încerc să mă pocăiesc și iar cad. Scuzați-mă de deranj, dar în dumnevoastră simt că este un ajutor, o speranță. Pace,frate!

Mă bucur să citesc că urmăriți emisiunile și predicile pe care le publicăm pe canalul MCTV și că ele vă aduc zidire sufletească. Continuați să urmăriți, căci vom produce și publica și mai departe astfel de emisiuni și invitați prietenii, rudele, cunoștințele să vizioneze aceste emisiuni și să citească articolele de pe site-ul nostru. La cele mai multe din întrebările pe care mi le-ați adresat am scris anterior mai multe articole și emisiuni și mai jos vă voi invita să le citiți sau vizionați.

Ce trebuie să faci ca să fii mântuit?

Chiar săptămâna aceasta a fost publicată pe canalul nostru o ediție recentă a emisiunii “Adevărul despre Adevăr”, la care am discutat despre aceea cum te poți împăca cu Dumnezeu. Toți oamenii au păcătuit și din pricina aceasta sunt în vrăjmășie cu Dumnezeu. Dacă rămân în starea aceasta, nu pot să fie mântuiți nicicum. Ca să fie mântuiți trebuie să se grăbească a se împăca cu Dumnezeu. Ascultă atent emisiunea și urmează sfaturile pe care le dau.

Urmează o listă de articole, predici și emisiuni la acest subiect…

Cum poți scăpa de păcat și de lanțurile lui?

Atunci când o persoană se pocăiește și ia hotărârea să devină creștină, odată cu iertarea păcatelor primește și Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, care îi va da puterea și capacitatea să trăiască o viață neprihănită. Fără aceasta este imposibil să trăiești sfânt și să îndeplinești condițiile Noului Testament. La acest subiect am scris mai multe articole și emisiuni pe care vă invit să le citiși și ascultați:

Un rol deosebit de important în obținerea biruinței asupra păcatului și trăirea unei vieți evlavioase îl joacă studierea profundă a Scripturilor. Împăratul David a spus așa:

Strâng cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! (Psalmi 119:11)

Și Domnul Isus a spus astfel despre obținerea biruinței asupra păcatului și eliberarea din robia lui:

„Dacă rămâneţi în Cuvântul Meu, sunteţi în adevăr ucenicii Mei; veţi cunoaşte adevărul, şi adevărul vă va face slobozi.” (Ioan 8:31-32)

Îți recomand să faci rost de manualele de studiu inductiv al Bibliei ca să înveți a cerceta profund Scripturile și ca să-ți formezi disciplina duhovnicească de a studia zilnic. Unele din aceste manuale le poți obține direct de pe site-ul nostru și noi îți oferim și posibilitatea să te înscrii într-un grup de studiu biblic prin Skype.

Cum să scapi de puterea Diavolului?

Ca să scapi de puterea Diavolului trebuie să fii conștient de persoana și lucrarea lui și apoi să iei hotărârea să i te împotrivești. El este comparat cu un leu care dă târcoale continuu și caută pe cine să înghită, căci el nu vrea decât moartea și nimicirea tuturor. Citește articolele care urmează și ascultă emisiunile video ca să înțelegi bine cu cine ai a face și cum să te protejezi bine.

Cum poți ajunge copilul lui Dumnezeu?

Doar prin naștere din nou. Nu există altă cale. Domnul Isus a spus astfel:

Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu; născuţi nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu. (Ioan 1:12-13)

Și a mai spus Mântuitorul:

„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” (Ioan 3:3)

Citește cu atenție articolele și ascultă emisiunile la care punem link mai jos ca să înțelegi în profunzime ce este nașterea din nou și cum se poate întâmpla în viața ta. Nu uita că aceasta este o condiție de bază pentru oricine dorește să capete iertarea și intrarea în Împărăția lui Dumnezeu. Aici sunt linkurile:

Dumnezeu să ajute pe fiecare cititor al acestui articol să fie un adevărat ucenic al Domnului Isus Hristos, să capete mântuirea și eliberarea din robia păcatului și să trăiască o viață biruitoare de credință ca să intre cu bucurie și slavă în Împărăția lui Dumnezeu.