(VIDEO) Este necesar să-i spui soțului că ai fost îndrăgostită de un alt bărbat?

Întrebare:

Sunt tare frământată de o problemă și nu știu cum să găsesc un răspuns. Am fost victima unei ”povești de dragoste neîmpărtășite”. Am iubit un bărbat, despre care am crezut că e viitorul meu soț, pentru că semăna foarte bine cu soțul pe care mi l-a descris Dumnezeu.

Știu de ceva timp prenumele viitorului soț și câteva caracteristici ale lui și s-a întâmplat că acest bărbat le-a bifat, inclusiv numele, dar el m-a respins. Doar eu am iubit. Din păcate, a fost și mincinos. Nu mi-a spus că era divorțat. Divorțase până nu se pocăise. A lăsat clar impresia că nu a mai fost căsătorit. Am aflat după câțiva ani, ani în care nu l-am putut uita. Niciodată nu am vrut să iubesc un bărbat divorțat, mereu m-am ferit și am căzut totuși în capcană. Mă simt foarte vinovată, deși nici măcar nu l-am atins… E ideea în sine ca l-am iubit, deși avea o soție. El s-a recăsătorit, dar în continuare trăiește în anumite păcate. Eu nu mă pot ierta că l-am iubit și, pe de o parte, nu regret povestea și că l-am iubit. Pentru că m-am schimbat în bine, am învățat ce e dragostea necondiționată, așa cum ne iubește Dumnezeu, deși nu merităm. Dar oare va putea să mă ierte viitorul soț? Nu știu cum să îi spun că am iubit un bărbat divorțat. Nu îmi cunosc încă viitorul soț, dar mi-e groază puțin de el, sincer. Mulțumesc mult.

Nu cred că știi să deosebești voia lui Dumnezeu, din cele scrise în întrebare. Mă refer la caracteristicile pe care ți le-a spus Dumnezeu cu privire la viitorul tău soț. Ți-ai creat în mintea ta o voie a lui Dumnezeu, care nu este voia lui Dumnezeu. Nu cunoști voia lui Dumnezeu și nu ai un echilibru emoțional. Nu așa se deosebește voia lui Dumnezeu. În privința căsătoriei, ca să înțelegi bine care este voia lui Dumnezeu îți recomand să faci rost de cursul ”Într-o zi mă voi căsători” și să-l studiezi. Este cea mai importantă nevoie pe care o ai acum. Trebuie să te înveți să deosebești bine voia lui Dumnezeu. Dumnezeu spune că este responsabilitatea noastră să deosebim care este voia Lui.

Te invit, de asemenea, în toamnă să studiezi cursul ”Căsătorie Fără Regrete” la sesiunea ”Consiliere Spirituală” la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova. Sesiunea se va desfășura în incinta bisericii “Harul”, situată pe strada Ciocârliei 2/8, Chișinăudin 5 până în 17 septembrie. Pentru detalii, contactați: +373 69 966779 sau info@precept.md.

 

Lasă frica cu privire la viitorul bărbat. Nu căuta acum un alt bărbat. Detașează-te de cel de care așa de mult te-ai atașat și nu te grăbi să te atașezi emoțional de un alt bărbat. Caută-L pe Dumnezeu și caută să cunoști voia Lui. Cercetează Cuvântul Lui, veghează în rugăciune. Iată ce spune Dumnezeu:

Dar eu aş vrea ca voi să fiţi fără griji. Cine nu este însurat se îngrijeşte de lucrurile Domnului, cum ar putea să placă Domnului. Dar cine este însurat se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă nevestei. Tot aşa, între femeia măritată şi fecioară este o deosebire: cea nemăritată se îngrijeşte de lucrurile Domnului, ca să fie sfântă şi cu trupul, şi cu duhul, iar cea măritată se îngrijeşte de lucrurile lumii, cum să placă bărbatului ei. (1 Corinteni 7:32-34)

O fată necăsătorită trebuie să caute să fie plăcută lui Dumnezeu, să slujească lui Dumnezeu. Nu trebuie o fată creștină să-și ia griji de care nu are nevoie. Nu căuta să te atașezi de un bărbat. Caută-L pe Dumnezeu și Dumnezeu îți va împlini nevoia ta. Dumnezeu spune că ”așteptarea celor neprihăniți nu va fi decât bucurie” (Proverbe 10:28). Dacă este voia lui Dumnezeu să te căsătorești și El ți-a pus dorința aceasta în inimă, El este Acel care Se va îngriji să te aducă la un bărbat. El se va îndrăgosti de tine și tu de el. Nu trebuie să-ți faci griji cu privire la ce-i vei spune. Dacă-l vei iubi cu adevărat și dacă veți fi maturi în Cuvântul lui Dumnezeu, n-ar trebui niciodată să apară o problemă din faptul că ai fost îndrăgostită înainte de un alt bărbat. Nu-l va deranja pe el niciodată, el se va bucura de tine și tu de el.

Deci, sper că ai înțeles bine sfatul meu. Detașează-te de acel bărbat, nu căuta să te atașezi de un alt bărbat, ci caută-L pe Dumnezeu. Începe să cercetezi în profunzime Cuvântul lui Dumnezeu. Studiază-L zi și noapte. Roagă-te și caută să-L înțelegi. Slujește cu darurile tale duhovnicești în biserică. Aceasta să fie desfătarea sufletului tău și Dumnezeu îți va da tot ce-ți dorește inima!