(VIDEO) Cum să procedezi dacă în localitatea ta nu este o biserică adevărată?

Întrebare:

Cum să procedeze o persoană, care a crezut în Domnul Isus, a ales să fie ucenic al Domnului Isus, dar în localitatea sa nu este o biserică la care ar putea să meargă?

Vă invit să ascultați răspunsul în explicația video pe care am publicat-o ieri pe facebook:

 

De asemenea, vă invit să ascultați această emisiune despre Biserica adevărată, pe care am filmat-o cu 2 ani în urmă:

Creștinul nu poate exista fără biserică

Mă bucur mult că persoana care a adresat întrebarea înțelege aceasta. Cu părere de rău, în ultima vreme s-a răspândit această învățătură nimicitoare și mincinoasă când oamenii spun că poți fi ucenicul lui Hristos și fără a merge la biserică. Aceasta nu este adevărat. Biserica este trupul lui Hristos. Hristos este Capul și Biserica este trupul. Nu poate cineva să fie ucenicul lui Hristos dacă nesocotește Biserica.

Fiecare creștin este chemat să slujească altora în biserică

Fiecare creștin este chemat să slujească altor mădulare din trupul lui Hristos cu darurile duhovnicești primite, să fie în unitate și în legătură strânsă cu mădularele trupului lui Hristos. Dacă un om a crezut în Domnul Isus, dar nu face parte dintr-o biserică, atunci el nu poate sluji cu darurile lui duhovnicești. El este rupt și nu poate exista singur, tot așa cum un mădular din trupul omenesc nu poate exista singur dacă este rupt de restul organismului. Acesta ajunge fără viață și de niciun folos. Nici mădularul nu mai este de folos organismului, nici trupul nu mai este de folos mădularului. Mai detaliat explic aceasta în această emisiune:

Căutați o biserică neapărat ca să deveniți parte dintr-o biserică locală

Dacă ați devenit ucenicul Domnului Isus, este foarte important să căutați o biserică să deveniți parte dintr-o biserică locală. Aș vrea să știu mai multe detalii ca să vă pot ajuta. S-ar putea în localitate să aveți biserici din alte confesiuni. Trăim într-o lume în care există multe confesiuni care au deviat total de la învățătura Sfintelor Scripturi. Ei și-au făcut învățătura lor și nu mai urmează învățătura Sfintelor Scripturi. Evident, un ucenic al lui Hristos nu poate să se alipească de o astfel de confesiune, pentru că mergând acolo îi va fi impusă o doctrină care vine în totală contradicție cu Sfânta Scriptură. Un ucenic al lui Hristos nu-și poate găsi locul într-o astfel de confesiune. Dacă chiar va încerca să trăiască în ascultare de Sfintele Scripturi în acea confesiune, va fi ținta tuturor atacurilor, învinuirilor, prigoanelor și nu va putea să rămână mult timp acolo, va fi dat afară în scurt timp.

Am întâlnit și cazuri când erau biserici evanghelice în localitate, dar creștinii veneau cu multă critică și astfel mergeau din biserică în biserică. Mă refer la credincioși cu multe pretenții față de alții, dar nu cu aceleași cerințe înalte față de sine. Spre exemplu, am auzit pe cineva spunând că nu a întâlnit dragoste adevărată în biserică și nu este aceasta biserică adevărată. Dacă aceeași este și situația ta, nu uita că ești om și că Biserica este alcătuită din oameni. Dacă citești cu atenție Noul Testament, vei vedea că fiecare biserică avea probleme. Spre exemplu, în Corint a fost și un caz de incest. Unii ar spune că aceasta nu este Biserică. Apostolul Pavel, însă, nu a spus că aceasta nu este biserică, ci a tratat biserica din Corint ca și biserică, a confruntat păcatul și a luptat din răsputeri ca să scoată păcatul din această biserică.

Dacă este o situație problematică în biserică

Poate este o biserică evanghelică în localitatea dvs, dar ați văzut anumite probleme. Spre exemplu, așa cum este cazul bisericii descrise în 3 Ioan. Ioan păstorea biserica din Efes și a trimis acolo mai multe echipe de misionari, una din ele fiind condusă de Dimitrie. Această echipă fusese trimisă să propovăduiască Evanghelia și să planteze noi biserici și așa trebuie să facă fiecare biserică, pentru că o biserică locală care nu face misiune este pe cale de dispariție. Când echipa aceasta a ajuns în localitatea unde pastor în biserică era Diotref au fost împiedicați în lucrare de către Diotref, care era un om rău și căuta în toate întâietate. Diotref a interzis tuturor membrilor bisericii să primească această echipă de misionari. El le-a adus învinuiri și i-a vorbit de rău pe ei și chiar pe Ioan. Deci, vedeți un exemplu unde în localitate este biserică, dar cu probleme. Liderul ei era un om rău, care nu cunoștea pe Dumnezeu și-i împiedica pe oameni să-L urmeze pe Hristos. Gaius, un creștin din această biserică, a procedat corect. El a ascultat de adevăr în situație această. Chiar dacă pastorul lui, Diotref, a interzis să primească misionarii, Gaius a ascultat mai mult de Dumnezeu și i-a găzduit pe acești misionari, s-a îngrijit de ei și le-a dat tot de ce aveau nevoie pentru călătoria lor mai departe.

Apostolul Ioan a încurajat felul cum a procedat Gaius și spune că va veni să rezolve situația, nu o va lăsa nerezolvată. El planifica să meargă să-l confrunte pe Diotref direct, pentru că s-a descalificat ca și pastor.

Sunt și astfel de biserici în ziua de azi, conduse de lideri care nu cunosc pe Dumnezeu și caută întâietate în toate. În așa caz, trebuie de apelat la Uniunea din care face parte biserica, la sluijtorul care are autoritate asupra acestui pastor și trebuie rezolvată situația. Vă recomand la acest subiect să citiți și acest articol: ”Cum să procedezi când pastorul învață contrar Bibliei?”.

Dacă nesocotești biserica locală, atunci nesocotești și Biserica Universală

Unii spun că este suficient să fii parte din Biserica Universală și nu este necesar să fii parte și dintr-o biserică locală. Fals. Dacă faci parte din Biserica Universală, atunci neapărat ești parte dintr-o biserică locală, pentru că Biserica Universală este alcătuită din biserici locale. Dacă nesocotești biserica locală, atunci nesocotești și Biserica Universală.

Dacă nu este o biserică în localitatea ta

Într-o situație similară au ajuns creștinii din timpul apostolilor, care s-au împrăștiat din pricina prigoanelor:

Saul se învoise la uciderea lui Ştefan. În ziua aceea, s-a pornit o mare prigonire împotriva Bisericii din Ierusalim. Şi toţi, afară de apostoli, s-au împrăştiat prin părţile Iudeii şi ale Samariei. Nişte oameni temători de Dumnezeu au îngropat pe Ştefan şi l-au jelit cu mare tânguire. Saul, de partea lui, făcea prăpăd în Biserică; intra prin case, lua cu sila pe bărbaţi şi pe femei şi-i arunca în temniţă. Cei ce se împrăştiaseră mergeau din loc în loc şi propovăduiau Cuvântul. Filip s-a coborât în cetatea Samariei şi le-a propovăduit pe Hristos. (Fapte 8:1-5)

Probabil creștinii de atunci nici nu și-au dat seama că merg într-o localitate unde nu este biserică și nu vor mai avea aceeași viață intensă spirituală, când se adunau în fiecare zi și erau învățați de apostoli. Dar, ei au continuat să trăiască duhovnicește. Ei mergeau din loc în loc și propovăduiau Cuvântul și la scurt timp au venit apostolii să planteze biserica, să pună în rânduială lucrurile. Exact așa s-a întâmplat în Antiohia, unde l-au trimis pe Barnaba. Acolo s-au pocăit mulți dintre neamuri și s-a format un grup de oameni care au crezut în Domnul Isus, dar nu erau organizați, iată de ce a fost trimis Barnaba să pună în rânduială lucrurile.

Deci, dacă faceți parte dintr-o localitate unde nu există biserică, atunci aveți nevoie de un slujitor al bisericii să vină să vă ajute să plantați acolo o biserică. Trebuie să apelați la niște slujitori. Puteți apela la noi, la altcineva, poate la o biserică dintr-o localitate apropiată.

Nu încetați să spuneți Evanghelia la toți

Mergeți la toți oamenii, nu încetați să-L vestiți pe Hristos și invitați-i să creadă în Domnul Isus ca să fie mântuiți.

Dacă găsiți folositor acest mesaj, vă invit să-l distribuiți sau recomandați persoanelor care credeți că vor fi ajutate prin acest mesaj.