De ce creștinii pleacă dintr-o biserică în alta?

Întrebare:

Aș vrea să știu de ce unii creștini pleacă dintr-o biserică în alta făra vreun motiv serios? Ce părere aveți despre asta? Întreb deoarece în prezent s-a creat un obicei nesănătos printre tineri de a se muta dintr-o biserică în alta și își motivează plecările prin plictiseală.

Cred că sunt multe motivele din care oamenii se transferă dintr-o biserică în alta. Unele sunt temeinice, iar altele mai degrabă sunt mofturi și lipsă de maturitate. Dacă cineva zice că pleacă din biserică pe motiv de plictiseală, mă întreb și eu de ce este motivată plictiseala lui sau a ei? Poate fi motivată de lipsa de activitate evanghelistică a bisericii locale sau lipsă de învățătură, dar poate fi și faptul că acel creștin vine la biserică ca și un consumator și nimic mai mult.

Biserica este trupul lui Hristos și noi, toți creștinii, suntem mădulare unii altora și trebuie să ne slujim unii altora, să ne împlinim nevoile reciproc. Nevoi totdeauna sunt multe și cel care are o gândire matură, totdeauna se va gândi cum să împlinească nevoile celorlalți creștini și cum să le slujească mai bine cu darul sau darurile primite de la Duhul Sfânt.

Biserica locală este locul unde mergem ca să ne închinăm împreună lui Dumnezeu, să primim învățătură sănătoasă din Cuvântul lui Dumnezeu și să lucrăm împreună ca și o echipă pentru înaintarea Evangheliei. Este adevărat că sunt și cazuri când oamenii nu găsesc  unul sau mai multe din aceste condiții în biserica lor locală și atunci preferă să se transfere. Biserica locală este un loc unde creștinul trebuie să  primească, dar și să dea. Venim să primim învățătură sănătoasă și apoi să le slujim celorlalți cu darurile noastre.

Uneori se mai întâmplă să fie păstor și câte un Diotref (citiți Epistola III a lui Ioan) care se poartă ca un dictator autoritar căruia îi place să aibă întâietatea, nu vrea să știe de nimeni și îi împiedică pe ceilalți creștini să facă bine și să slujească altora în Evanghelie. În așa cazuri, dacă biserica locală nu ia atitudine, putem să înțelegem pe cei care alege să se transfere într-o altă Biserică.

Dumnezeu să ne binecuvânteze să avem o atitudine biblică matură față de biserica locală, să primim învățătura sănătoasă care ne este dată și să le slujim sfinților cu darurile pe care le-am primit de la Duhul Sfânt după puterea pe care ne-o dă Dumnezeu.