Sunt lipsite de înger persoanele care poartă nume de zei păgâni?

Întrebare:

Bună ziua! Numele meu este Inga și un preot mi-a zis că numele meu nu este în cartea sfîntă și că nici nu este citit in biserică și că nu am înger de pace și că, în genere, nu am noroc. Vă rog frumos să-mi spuneți ce pot face eu în așa situație? Vă mulțumesc. 

Semnificatia numelui Inga

Semnificația numelui „Inga”

Fiecare nume are o semnificație. Am scris anterior un articol în care am explicat semnificația numelui Anastasia.  Nu știam care este semnificația numelui “Inga” și am fost curios  să aflu, mai ales că avem mai multe persoane dragi familiei și bisericii noastre care poartă acest nume. Am găsit următoarea definiție:

Numele de fată Inga este de origine scandinavă. Semnificația sa este „păzit de către Ing”. Ing era în mitologie un zeu al fertilității și păcii. Numele este foarte popular în Germania. Variante: Ingaberg, Ingaborg, Inge, Ingegerg, Ingeborg, Inger, Innga și Inngeborg.

Nu există în Biblie o listă de nume recomandate sau interzise să le dăm copiilor

Deci, purtați numele unui zeu păgân și poate din acest motiv v-a vorbit astfel preotul. Dar, nu scrie nicăieri în Biblie că trebuie să aibă biserică o listă de nume și doar din acea listă poate cineva să aleagă pentru copiii săi. Aceasta mă face să-mi amintesc de problemele pe care le-au avut oamenii în Albania în timpul regimului comunist instaurat după război când au fost interzise orice manifestari a religiei și oamenilor nu le mai era îngăduit să dea copiilor nume ce au vreo legătură cu religia lui Hristos sau cu o altă religie. Astfel, la oficiul stării civile era o listă scurtă de câteva nume și oamenii își puteau alege nume pentru copiii lor nou-născuți din acea listă. În disperarea lor, unii alegeau să le dea copiilor nume de localități etc. ca să nu le accepte pe cele din listele comuniste. În Rusia unii însă au avut mare zel și le puneau copiilor numele Tractorina, Octombrina etc.

Îngerii nu ne protejează în dependență de numele pe care l-am primit la naștere

Nu are nimic a face îngerul sau îngerii pe care Îi trimite Dumnezeu să vă slujească cu numele pe care l-ați primit la naștere. Nu are niciun suport biblic nici această afirmație a preotului. Nu știu de unde s-a inspirat preotul în tot ce v-a spus, dar numai nu din Biblie. Tocmai de aceea fiecare om trebuie să aibă Biblia, să o studieze cu atenție și să verifice învățăturile și afirmațiile pe care le primesc de la preoți dacă se găsesc în Biblie și dacă sunt adevărate. Nu mai trăim în veacul cel întunecat când un număr mic de oameni puteau să citească și restul mergeau orbește după cineva care nu cunoștea și nu dorea să cunoască Sfintele Scripturi. Trebuie să verificați ce vă spune preotul sau pastorul și să vă convingeți că așa este scris în Biblie.

Și unii sfinți din Biblie au avut nume de zei păgâni

Să nu vă mirați de această afirmație a mea. Este binecunoscut slujitorul Evangheliei a cărui nume era Apolo și despre care este scris în Noul Testament, căci și Apostolul Pavel a vorbit cu respect despre el. Numele Apolo  în mitologia greacă și romană se referea la zeul zilei, al luminii și al artelor, protector al poeziei și al muzicii, conducătorul corului muzelor, personificare a Soarelui. Dacă citiți cu atenție Noul Testament, vedeți că niciunul din apostoli nu a făcut vreo dată afirmația că Apolo nu ar avea înger sau binecuvântare, pentru că poartă numele unui zeu păgân. Numele mai dergabă ne vorbește despre religia pe care o urmau părinții săi la nașterea lui. Mai sunt și alte personaje biblice care au avut nume de zei păgâni și care nu vedem, cel puțin nu este înregistrat pe paginile Noului Testament să-și fi schimbat numele.

Dacă vreți, vă puteți schimba numele

Dacă totuși vă deranjează acest nume pe care îl aveți, puteți să vă schimbați numele. Aceasta este o practică pe larg răspândită în țările musulmane unde cei care se convertesc la creștinism se dezic de la numele vechi și își iau nume creștine. Găsim și în Biblie cazuri când au fost schimbate numele, cum ar fi cel al lui Barnaba. Numele lui vechi a fost Iosif, dar pentru că era un om care aducea multora mângâiere și încurajare, a fost numit Barnaba care în traducere înseamnă “fiul mângâierii”.

Schimbarea numelui nu va aduce noroc și binecuvântare

Îmi pare rău că ați plecat de la acel preot disperată și descurajată. Să nu credeți că nu aveți noroc sau că sunteți cu ghinion,  sau mai știu ce altele v-a spus. Dumnezeu vă iubește și a dat pe unicul Lui Fiu, pe Domnul Isus Hristos, ca să puteți primi iertarea de păcate și să moșteniți viața veșnică. Izvorul binecuvântării pentru fiecare om este la Dumnezeu și El vrea să ne binecuvânteze, căci ne vrea binele. Începeți să citiți și să studiați profund Biblia și căutați o biserică unde se adună creștini adevărați, nu de cei cu numele care vin doar să facă niște ritualuri și tradiții lipsite de sens și pe care le fac doar ca să-și liniștească conștiința pătată și să creadă că sunt în rând cu lumea sau cel puțin să arate aceasta. Căutați o comunitate de oameni care Îl iubesc pe Dumnezeu și care chiar doresc să urmeze în toate învățătura Mântuitorului. Acei oameni fac din studierea Bibliei o prioritate, pentru că vor să-I fie plăcuți lui Dumnezeu. Căutați să înțelegeți bine ce este nașterea din nou și să o experimentați, căci dacă cineva nu se naște din nou, nu poate intra în Împărăția lui Dumnezeu. Este o condiție categorică și de bază. Dacă locuiți în Chișinău, vă invităm la serviciile divine ale bisericii „Buna Vestirea” care se desfășoară pe strada Ciocârliei 2/8, în fiecare duminică la orele 14:00 și la studiul biblic care este în fiecare joi la orele 18:30. Mai avem și ora tineretului în fiecare marți la 18:00. Pe lângă aceasta există în biserică multe grupe de studiu biblic la diverse subiecte și se fac pe la casele creștinilor. Dacă locuiți într-o localitate unde nu există o astfel de biserică, vă invităm să aderați la un grup de studiu biblic prin Skype.

Trăiește frumos ca să primești un nume nou de la Dumnezeu

În cartea Apocalipsa avem așa o frumoasă promisiune de la Domnul Isus Hristos pentru cei care vor fi biruitori asupra păcatului și asupra tuturor ispitelor din lumea aceasta:

Cine are urechi să asculte ce zice bisericilor Duhul: „Celui ce va birui îi voi da să mănânce din mana ascunsă şi-i voi da o piatră albă; şi pe piatra aceasta este scris un nume nou pe care nu-l ştie nimeni decât acela care-l primeşte.” (Apocalipsa 2:17)

Iată numele pe care trebuie să-l râvnim toți, căci acesta îl vom purta pentru veșnicie și vrem să fie unul bun, care să ne facă cinste și să ne aducă bucurie și nouă și tuturor celor care vor locui cerul.

Oricând mai aveți întrebări, le puteți adresa folosind formularul de pe site sau discutând cu consilierii la chat în fiecare seară de la 19:00 la 23:00. Dacă doriți să discutați la chat personal cu autorul acestui articol, o puteți face în fiecare duminică de la orele 19:00 la 21:00. Dumnezeu să vă binecuvânteze, Inga!