Ce să faci când nu ai noroc în dragoste?

Întrebare:

De ce nu am noroc în dragoste? Sunt un băiat cuminte, frumușel, dar am probleme cu auzul și nu vorbesc bine. Din cauza aceasta nu mă iubește nici o fată. Acum am 25 de ani și nu am avut niciodată o prietenă. Nu știu să vorbesc cu ele și îmi este rușine.

Ce să faci când nu ai noroc în dragoste?Nici nu trebuie să cauți noroc în dragoste. Trebuie să cauți binecuvântarea lui Dumnezeu pentru că El este autorul căsătoriei, el l-a creat pe om parte bărbătească și parte femeiască și tot El pune dragoste între ei și îi unește în căsătorie. De aceea, este bine să aduci nevoia ta înaintea lui Dumnezeu în rugăciuni și cereri și apoi, să aștepți cu răbdare și să lași ca pacea lui Dumnezeu care întrece orice pricepere să-ți păzească inima și gândurile în Hristos Isus.

Nu trebuie să te subapreciezi pe tine sau să te discalifici pentru căsătorie din pricina problemelor pe care zici că le ai cu auzul și vorbirea. Toți oamenii au anumite limitări, dar trebuie să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru ceea ce suntem și să ne acceptăm așa cum ne-a făcut El. Împăratul David a spus într-un psalm: “Te laud că sunt o făptură atât de minunată!”

Mai trebuie să știi că femeile înțelepte și cucernice acceptă să meargă în căsătorie după bărbați care au frumusețe a caracterului și care sunt neprihăniți. De aceea, lucrează la calitatea caracterului tău și învață să fii un om plăcut lui Dumnezeu și sfânt în toată purtarea ta.

Nu trebuie să forțezi lucrurile. Dumnezeu este cel care îi unește în căsătorie pe bărbat și femeie și o face prin aceea că le pune dragoste reciprocă in inimi unul față de altul. Fii sigur că așa va face Dumnezeu și cu privire la tine dacă îți este rânduit să te căsătorești.

Faptul că până acum nu ai avut nici o prietenă nu este o problemă, ba chiar este un privilegiu al tău și nu trebuie să cauți să ai prietenă sau să mergi la întâlniri. În ziua când îți va pune Dumnezeu în inimă dragoste pentru o fată creștină și vei avea toată siguranța că ea este cea rânduită de Dumnezeu să-ți fie soție, atunci va trebui să iei inițiativa ca să o ceri în căsătorie. Așa să te ajute Dumnezeu.