Ce să faci dacă părinții nu acceptă că ai ales să trăiești pentru Dumnezeu?

Din momentul în care am ajuns să-L cunosc pe Dumnezeu, am decis să-mi predau viața în mâna Lui și m-am străduit ca în toată purtarea mea să se vadă slava lui Dumnezeu.

Îmi doream să împart deciziile și bucuriile pe care le aveam și cu părinții mei, pentru că ei au unul dintre cele mai importante roluri în viața mea. Părinții sunt persoanele care mi-au fost dăruite de Dumnezeu. Prin ei am căpătat viață și doar ei sunt cei care mă iubesc, indiferent de circumstanțele vieții. Din nefericire, ei nu au ajuns să cunoască adevărata fericire pe care ne-o poate da doar Isus Hristos și doar dacă venim la crucea Lui și ne cerem sincer iertare pentru toate păcatele săvârșite.

De multe ori nu înțelegeam de ce Dumnezeu îngăduie astfel de situații, de ce apar neînțelegeri între mine și familie? Manualul de studiu biblic inductiv ”Vrei să fii ucenicul lui Isus? Trebuie să plătești prețul” m-a ajutat să trec cu ușurință prin aceste momente. Acuma însă am certitudinea că nimic nu se întâmplă fără ca Dumnezeu să știe și cunosc că toate lucrurile lucrează spre binele celor ce-L iubesc pe Dumnezeu.

Am făcut din relația cu Dumnezeu o prioritate

Relația mea cu Dumnezeu a devenit o prioritate pentru mine. Indiferent cît de mult îmi iubesc părinții, am ales să trăiesc după voia lui Dumnezeu, pentru că El este Calea unică ce duce spre destinația noastră finală și fericită în viață – Împărăția eternă a lui Dumnezeu:

Nu m-am descurajat atunci când am văzut că părinții s-au depărtat de mine, din moment ce au aflat că m-am botezat și am început să merg la biserică. Mi-am pus încrederea în El, știind că El mă poate ajuta să depășesc obstacolele care îmi vor apărea în cale.

botez

Am învățat să-mi cinstesc părinții

Una dintre poruncile date de Dumnezeu este:

Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, pentru ca să ți se lungească zilele în țara pe care ți-o dă Domnul Dumnezeul tău. (Exod 20:12)

Această emisiune m-a ajutat să învăț să-mi cinstesc părinții, să-i tratez cu dragoste și respect, chiar dacă ei nu acceptă alegerea mea. Am înțeles că cinstirea părinților nu trebuie să treacă peste iubirea Domnului Isus Hristos, ci trebuie să fie în limitele dragostei față de Mântuitorul nostru. Am învățat că Dumnezeu dorește să fiu o pildă în fapte bune pentru ei.

Am început să mă rog pentru părinți

Mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit. (Iacov 5:16)

Prin rugăciune vorbim cu Dumnezeu. Știu că prin rugăciune El poate schimba inima împietrită a unei persoane. Trebuie doar să mă rog potrivit cu voia Lui și atunci cu siguranța mă va asculta.

Îndrăzneala pe care o avem la El este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. (1 Ioan 5:14)

Aceste articolele  m-au ajutat să înțeleg care este voia lui Dumnezeu cu privire la relațiile cu părințiii sunt: