Nu împiedicați copiii să se boteze

M-am văzut silit să scriu acest articol, pentru că am întâlnit recent câteva cazuri când părinții baptiști sau de alte confesiuni evanghelice își opresc copiii să se boteze sub pretext că aceștia încă nu sunt suficient de maturi, pentru că pot să se mai răzgândească etc. Nu este bine pentru creștini să procedeze așa cu copiii lor și nu este după Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă procedați așa, atunci vă asemănați cu cei care au mers în altă extremă și își botează pruncii. De ce zic că vă asemănați cu ei? Pentru că ei nu-i lasă pe copii să aleagă singuri să se boteze și iau decizii pentru copiii lor care, în cea mai mare parte, nu mai vor să urmeze învățătura Mântuitorului. Tot așa procedați și voi, nu le dați voie copiilor să aleagă singuri să se boteze. Nu cumva ați uitat de cuvintele Domnului Isus Hristos spuse cu prilejul acestei întâmplări?

Botezul copiilor

Unii creștini le spun copiilor că trebuie să aștepte până la 18 ani și atunci să se boteze. De unde ați luat această regulă? Probabil că cei mai mulți nici nu știți. Atunci, să vă spun. Ne-au impus-o comuniștii prin anii 60 când le interziceau credincioșilor să-și aducă copiii la biserică și au pus această regulă ca să nu fie botezat nimeni mai devreme de 18 ani tocmai ca să împiedice copiii să vină la Dumnezeu și să urmeze calea mântuirii. Și acum voi vreți să procedați la fel? Nu faceți așa, dragii mei. Rolul nostru de părinți este să-i ajutăm pe copii să-i fie plăcuți în toate lui Dumnezeu și să urmeze învățătura Domnului Isus, care a spus că cine crede în El trebuie să se boteze. Voi, dimpotrivă, ar trebui să le vorbiți copiilor voștri din Sfintele Scripturi și să le arătați importanța botezului și să-i încurajați să facă aceasta.

Am avut în ultima vreme mai multe apeluri prin intermediul acestui site sau prin Facebook de la copii și adolescenți din familii de credincioși care au rugat să le oficiem botezul la Biserica Buna Vestirea, pentru că în bisericile lor nu botează decât doar de la 18 ani și noi îi acceptăm și îi vom accepta. Următorul botez îl avem la data de 15 mai, la orele 14:00. Sâmbătă, 14 mai, vom avea la orele 16:00 o convorbire cu candidații, ca să ne asigurăm că ei cred din inimă în Domnul Isus Hristos și duminică va avea loc botezul. Să nu se supere pastorii acelor biserici care încă mai opresc copiii de la botez, căci noi nu putem merge împotriva Cuvântului lui Dumnezeu și acest articol l-am scris ca să luați și voi aceeași atitudine și să nu mai împiedicați copiii să se boteze.

I-au adus nişte copilaşi ca să Se atingă de ei. Dar ucenicii au certat pe cei ce îi aduceau. Când a văzut Isus acest lucru, S-a mâniat şi le-a zis: „Lăsaţi copilaşii să vină la Mine şi nu-i opriţi; căci Împărăţia lui Dumnezeu este a celor ca ei. Adevărat vă spun că oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu niciun chip nu va intra în ea!” Apoi i-a luat în braţe şi i-a binecuvântat, punându-Şi mâinile peste ei. (Marcu 10:13-16)

Trist, dar în acel caz cei care trebuiau să aducă copiii, tocmai ei îi împiedicau să vină la Isus. De ce? Pentru că au crezut că credința copiilor nu contează încă și că aceștia nu sunt în stare să-L urmeze pe Domnul Isus cum ar trebui să o facă. Ei se înșelau, căci Domnul Isus a spus tocmai invers, copiii ne dau un model de credință și dacă noi, cei maturi, nu vom primi Împărăția lui Dumnezeu așa cum o primesc copiii, cu niciun chip nu vom intra în ea. De ce spuneți voi atunci că nu sunteți siguri de credința copiilor voștri și îi împiedicați să se boteze? Oare nu vă temeți de Dumnezeu și nu auziți aceleași cuvinte pe care vi le spune Mântuitorul și vouă când zice să nu împiedicați copiii să vină la El?