(VIDEO) Un mesaj pentru cei care joacă în cărți pentru bani

Zilele acestea am avut o experiență neplăcută.  Am întâlnit într-o cafenea un grup de bărbați care jucau la cărți pentru bani. Văzând cum înjurau, dar și starea lor de agitație, m-am rugat Domnului să-mi dea un prilej să vorbesc cu ei. La un moment dat, unul din ei a spus ”vede Dumnezeu”, la care le-am răspuns că Dumnezeu vede, însă nu-I place ceea ce fac ei.

Văzând cât de atașați erau față de joc, am mers și am luat câte un Nou Testament și cartea ”Sfaturi din Biblie pentru cei căsătoriți” și i le-am oferit acestor persoane. Ei s-au arătat destul de amabili, spunând că le vor lua neapărat cu ei. M-am rugat pentru ei și am considerat că este important să vă spun și vouă acest mesaj. Știu  că mulți din cei care mă urmăresc practică acest joc care Îl supără pe Dumnezeu.

 

Jocul în cărți este un câștig mârșav

Vreau să vă spun, dragii mei, că acest joc este un lucru neplăcut înaintea lui Dumnezeu, este un lucru al firii care trebuie oprit. În cartea Proverbelor lui Solomon scrie așa:

Cel neprihănit îşi întrebuinţează câştigul pentru viaţă, iar cel rău îşi întrebuinţează venitul pentru păcat. (Proverbe 10:16)

Dragii mei, știu că mulți dintre voi aveți familii, părinți și iată voi mergeți la jocurile acestea de bani cu nădejdea că veți câștiga. În primul rînd, dacă mergeți pentru un astfel de câștig, să știți că este un câștig mârșav. De la acest câștig nu te poți aștepta la binecuvântare în viață. Dumnezeu a rânduit să lucrezi pentru ca să câștigi.

Orice câștig este o pierzare

Nu crede că vei câștiga mai mult. Orice câștig pe care îl obții la cărți este o pierdere și nu te înșela cu el. Câștigul acesta nu aduce viață, ba dimpotrivă, aceasta este lăcomie și lăcomia este o cursă mare.

Însuși faptul că ai ajuns să joci cărți înseamnă că vrei să câștigi fără a munci. Acest lucru înseamnă că te-ai prins într-o cursă foarte rea. În cartea Proverbelor  scrie despre lăcomie următoarele:

Dar degeaba se aruncă laţul înaintea ochilor tuturor păsărilor, căci ei întind curse tocmai împotriva sângelui lor şi sufletului lor îi întind ei laţuri. Aceasta este soarta tuturor celor lacomi de câştig: lăcomia aduce pierderea celor ce se dedau la ea. (Proverbe 1:17-19)

Lăcomia aceasta îți aduce pierzarea. Cunosc părinți care s-au pus la pariuri sportive și au ajuns pînă acolo că au furat bani de la copiii lor. Voi vă ruinați viețile voastre, dar și a celor din familie. Nu mai poți avea o relație frumoasă în familie atunci cînd procedezi în felul acesta. Banii pe care cei dragi așteaptă să-i aduci în casă tu i-ai pierdut la cărți în nădejdea că vei câștiga mai mult. Vă dați seama?! Să ajungi la așa o stare gravă!

De aceea, vreau să vă îndemn să vă pocăiți de fapta aceasta rea. Și dacă vă numiți creștini, sau poate unii din voi aveți cruce la gât, sau poate mergeți și la biserică și după biserică mergeți și jucați jocuri de noroc.

Jocul în cărți este o faptă a firii

Dragii mei, aceasta este o faptă a firii, o faptă diavolească. Opriți-vă să faceți aceasta. Voi aduceți numai ruină sufletului vostru, aduceți ruină financiară familiei voastre, aduceți multă suferință.

De aceea, nu vă lăsați prinși în cursa aceasta, pentru că diavolul este comparat cu un leu care dă târcoale și caută pe cine să prindă.

Încă o dată mă adresez tuturor să vă pocăiți de faptele voastre și să veniți la Domnul Isus Hristos. Credeți în El și începeți să umblați după bunurile duhovnicești, pentru că Dumnezeu vă iubește și în dragostea Lui pentru voi a dat să moară pe singurul Său Fiu, Domnul Isus Hristos,  pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viață veșnică. Dacă credeți din toată inima în Domnul Isus, puteți și voi primi darul vieții veșnice și să primiți mântuirea.

Nu trebuie să folosim banii pentru rău. Câștigul trebuie să fie folosit pentru viață, pentru a aduce bine. Nu fiți iubitori de bani, ci iubiți-L pe Dumnezeu. Banii pe care îi aveți, folosiți-i ca să faceți bine, ca să zidiți relații cu oamenii. Trebuie să-L slăviți pe Dumnezeu cu banii pe care îi câștigați și să nu păcătuiți cu ei.

Mă rog mult ca cei care au practicat astfel de jocuri, fie la computere, fie la cazino să înțeleagă ca acesta este un lucru urât care va aduce numai întristare și suferință, atât vouă, cât și altora.

Recomand să studiați cursul biblic ”Banii și posesiunile în căutarea fericirii”. Îl puteți procura la Biserica ”Buna Vestire” din Chișinău (str. Ciocârliei 2/8, Telecentru) în fiecare marți și joi la 18:00 și duminica la 14:00 (+373 69043143).

Vă îndemn să citiți și următoarele articole care abordează acest subiect:

O altă cursă gravă sunt piramidele financiare. Vă invit să priviți în această emisiune explicații cu privire la aceasta: