(VIDEO) Tinerilor, purtați-vă cu cumpătare în perioada logodnei voastre

Am observat că tinerii creștini au început să se poarte diferit, necuviincios în perioada logodnei. Vorbesc despre manifestări care nu sunt cuviincioase. Parcă au preluat de la unul la altul și lucrurile degradează și aceasta mă întristează foarte mult.

 

Biblia ne învață astfel:

Sfătuieşte, de asemenea, pe tineri să fie cumpătaţi şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie, de vorbire sănătoasă şi fără cusur, ca potrivnicul să rămână de ruşine şi să nu poată să spună nimic rău de noi. (Tit 2:6-8)

Perioada de la logodnă până la nuntă este una de pregătire pentru nuntă. Totdeauna i-am îndemnat pe tineri să aranjeze această perioadă să nu fie una lungă, ci una scurtă. Din moment ce ați fost declarați logodiți, toată atenția este asupra voastră. Aceasta este și un test pentru curăția sentimentelor voastre, a curăției dragostei voastre. Cum va rămâne perioada logodnei în memoria celor care vă știu? Dacă vă permiteți manifestări de intimitate, îmbrățișări, aceasta nu este normal. Voi puneți astfel la îndoială curăția dragostei voastre și a credinței voastre în Domnul Isus Hristos. Nu este bine să procedați așa. Este bine să aveți o măsură, să vă purtați în cumpătare, așa încât oamenii să vadă că voi aveți sentimente curate, frumoase. Comportamentul vostru nu poate fi acum așa cum este între un soț și o soție. Voi încă nu ați ajuns la intimitate. La intimitate voi ajungeți în ziua în care veți încheia legământul căsătoriei. Fiți atenți și la pozele pe care le postați pe facebook, pe rețelele de socializare. Nu puneți poze care vă lasă un nume rău.

Gândiți-vă în ce lume trăim noi. În lumea în care trăim, oamenilor nici măcar nu le vine a crede că pot creștinii să trăiască o viață curată, că prima noapte, prima relație sexuală are loc în ziua nunții. Dacă voi începeți să arătați niște manifestări de intimitate pe care le arată cei care trăiesc în concubinaj totdeauna, atunci oamenii cred același lucru și despre voi. Voi astfel distrugeți imaginea bisericii. Chiar aceasta vă doriți? Noi, pastorii din biserică, alți creștini, rămânem foarte întristați când vedem astfel de manifestări.

De multe ori tocmai ne este și rușine să ne apropiem să vă spunem, să vă mustrăm. Sunteți lideri, oameni care sunteți implicați alături de noi în lucrare, care ați învățat bine din Cuvânt cum trebuie să vă purtați. De ce vă purtați de parcă niciodată nu ați fost învățați lucrurile acestea? Unii dintre voi când sunteți confruntați, arătați spre alții care au procedat la fel. Fiți siguri că am confruntat pe fiecare, dar nu înțeleg de ce vă încurajați de la exemple rele? De ce nu urmați pilde frumoase, care trăiesc cu toată evlavia? Îndemn și toți sfinții, credincioșii din biserică, să vă faceți datoria de a confrunta pe fratele sau sora ta care păcătuiește. Nu trebuie discutate cu alții lucrurile acestea sau să veniți la mine ca și pastor.

Perioada de logodnă nu este pentru a vă ameți unii pe alții și de a vă devia astfel de la chemarea sfântă pe care o avem. Noi suntem o preoție împărătească cu responsabilități în Evanghelia. Nu vă abateți unul pe altul. Dacă începeți din perioada logodnei să vă deviați unul pe altul, cum va fi în căsătorie?

Fiindcă te afli în perioada pregătirilor pentru nuntă, îți recomand cartea ”Sfaturi din Biblie pentru tineri” care poate fi procurată și în format electronic. Totodată, îți sugerez cursul ”Într-o zi mă voi căsători” , acesta te va ajuta să înțelegi cum să beneficiezi de o căsătorie fără regrete. Te invit să participi la la sesiunea ”Consiliere Spirituală” în cadrul Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova, unde va fi predat cursul ”Căsătorie Fără Regrete”. Sesiunea se va desfășura în incinta bisericii “Harul”, situată pe strada Ciocârliei 2/8, Chișinăudin 5 până în 17 septembrie. Pentru detalii, contactați: +373 69 966779 sau info@precept.md.

Vă îndemn, să citiți și aceste articole și să priviți emisiuni la acest subiect:

Trebuie să înțelegi că logodna este un angajament serios. Cele două persoane și-au promis că se vor căsători. Așa cum căsătoria este o reflecție pămîntească a unei imagini cerești, tot așa este și cu logodna. Cei doi trebuie să păstreze imaginea aceasta frumoasă și curată până la căsătorie.