Ce este logodna?

Ce este logodna , ce găsim ăn Biblie despre logodnă

Cred că este bine pentru început să definim ce este logodna din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Cuvântul din Vechiul Testament tradus în română „logodnă” este ebraicul „aras” şi înseamnă angajament să te căsătoreşti sau a te lega cu promisiunea să te căsătoreşti cu cineva. De fapt, în limba engleză, chiar aşa şi se numeşte logodna „engagement”, adică angajament. Bărbatul şi femeia logodiţi sunt consideraţi deja soţ şi soţie, dar fără dreptul de a întreţine relaţii sexuale până la nuntă. Iată un text biblic, unde vedem ce este logodna şi anume vedem că cei logodiţi sunt numiţi soţi:

Dacă o fată fecioară (virgină) este logodită, şi o întâlneşte un om în cetate şi se culcă cu ea, să-i aduceţi pe amândoi la poarta cetăţii, să-i ucideţi cu pietre, şi să moară amândoi: fata, pentru că n-a ţipat în cetate, şi omul, pentru că a necinstit pe nevasta aproapelui său. Să cureţi astfel răul din mijlocul tău. (Deuteronom 22:23-24)

Cum vedeţi, în acest text, fecioara logodită este numită nevasta celui care s-a logodit cu ea, adică este într-un legământ similar legământului de căsătorie. Atunci când te logodeşti cu cineva, te legi prin legământ să te căsătoreşti cu persoana respectivă.