Ce să faci când ești logodită și nu mai poți rezista?

Întrebare:

Sunt logodita de 2 luni dar nunta va fii peste un an din cauza ca parintii si surorile nu sunt de acord pentru ca sunt inca la liceu. Eu si partenerul am vrea si “maine” dar din mai multe motive ar iesi un scandal in familie. Va rog sa ma credeti ca nu mai rezist presiunii. Ce pot face? Eu stiu ca Domnul e cu noi dar cum sa fac sa mai rezist un an? imi vine de multe ori gandul sa plec de acasa. 

Ce să faci când ești logodită și nu mai poți rezista?

Da, este o situație mai grea în care ar fi fost bine să nu mergeți singuri… Biblia spune:

Vă rog fierbinte, fiice ale Ierusalimului: nu stârniţi, nu treziţi dragostea până nu vine ea.  (Cântarea Cântărilor 8:4)

Logodna în sine este deja o trezire a dragostei pentru că, este normal ca un băiat și o fată logodiți să stea cu gândul la nunta lor și la relația intimă în care vor intra. De aceea, era înțelept să nu vă grăbiți să faceți logodna, ci să așteptați până terminai liceul, și atunci, vă logodeați ca apoi, la un termen mai scurt de 1-2 luni, sau poate și mai scurt, dacă doreați aceasta, să urmeze și căsătoria. Acum însă, sfatul meu pentru voi este să nu petreceți timp unul cu altul și să vă întâlniți cu logodnicul tău doar la biserică duminica. În rest, fiecare din voi să se preocupe de responsabilitățile lui și să și le îndeplinească bine. Acum, dacă zici că ești elevă la liceu, caută să înveți bine, să-ți faci bine responsabilitatea ta și să răsplătești astfel ostenelile părinților tăi dar și să te pregătești de viață pentru că căsătoria aduce cu sine multe alte responsabilități de care presupun că încă nu ești conștientă deplin. De aceea, caută să înveți bine la școală. Apoi, ia cursul de studiu biblic “Căsătorie fără regrete” de Kay Arthur și studiază cu multă atenție acest curs ca să înțelegi bine care este voia lui Dumnezeu pentru tine în căsătorie și ca să poți fi fericită și să-l faci și pe viitorul tău soț fericit în căsătorie. Și pe logodnicul tău îl sfătuiesc să folosească acest an pentru a se pregăti de viața de căsnicie. Să ia și el acest curs, să-l studieze bine și să se îngrijească să aibă un servici care îi va permite să întrețină familia.

Evitați să treceți timp împreună și cu atât mai mult să vă țineți de mână, să aveți atingeri, sau să vă sărutați pentru că acestea pot deveni curse care vă vor duce în ispita curviei și vă puteți trezi că ați păcătuit. Nu uitați ce spune Dumnezeu:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Dacă vă veți lăsa ispitiți și veți întreține relații sexuale până la cununia și nunta voastră, veți comite curvie și astfel veți necinsti căsătoria voastră și veți spurca patul, adică veți spurca relația voastră intimă și nu veți mai avea parte de bucuria și binecuvântarea care a pregătit-o Dumnezeu să o experimentați. Fiți înțelepți și nu vă expuneți la nici un fel de ispite.

Dacă ați ales să vă logodiți acum, trebuie să răbdați. Răbdarea este o mare virtute creștină și roada Duhului este și înfrânarea, precum este scris:

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor.  (Galateni 5:22-23)

Dumnezeu să vă ajute să aveți îndelungă răbdare și să vă înfrânați poftele ca să fiți curați copiii ai lui Dumnezeu și să străluciți ca niște lumini în lume.