(VIDEO) Poate fi iertată o persoană care are păcate multe și grave?

Întrebare:

Mai poate fi salvată o persoană care a cunoscut Cuvântul lui Dumnezeu, a citit Biblia, dar nu s-a întors la El prin pocăință și botez, care a pierdut aproape 23 de ani din viață, săvârșind cele mai groaznice păcate, așa de grave încât nu se pot spune? Mai are salvare o persoană care a păcătuit mult dacă se întoarce din toată inima la Dumnezeu?

Da, există iertare pentru tine și pentru oricine care este în situația ta, pentru oricine care a respins Evanghelia și harul Domnului Isus, dacă vă întoarceți din toată inima la Dumnezeu. Te invit să asculți mai multe explicații în acest video:

Așa a fost cu tâlharul de pe cruce

Printre primii oameni care au primit mântuirea a fost unul din cei doi tâlhari răstigniți alături de Domnul Isus. Unul din tâlhari și-a bătut joc de Domnul Isus, dar celălalt a apelat la Domnul Isus, și-a cerut iertare și a primit iertare acolo pe cruce. El a recunoscut că pe drept a fost pedepsit, răstignit. Deci, a fost un tâlhar care a făcut multe rele. Totuși, omul acesta a primit iertare și Domnul Isus l-a asigurat că urma să fie cu El chiar în ziua aceea în rai. Dacă așa a fost în cazul tâlharului, așa poate fi și în cazul tău.

Așa a fost cu Ahab

Ahab a fost un împărat foarte rău în Israel, a făcut mult rău și tocmai după ce a săvârșit un omor, o mare nelegiuire, a fost confruntat de Ilie. Spre marea uimire a lui Ilie, Ahab s-a pocăit:

După ce a auzit cuvintele lui Ilie, Ahab şi-a rupt hainele, şi-a pus un sac pe trup şi a postit: se culca cu sacul acesta şi mergea încet. Şi cuvântul Domnului a vorbit lui Ilie, Tişbitul, astfel: „Ai văzut cum s-a smerit Ahab înaintea Mea? Pentru că s-a smerit înaintea Mea, nu voi aduce nenorocirea în timpul vieţii lui, ci în timpul vieţii fiului său voi aduce nenorocirea casei lui!” (1 Împărați 21:27-29)

Dumnezeu a rămas uimit de pocăința lui Ahab. Parcă nici Dumnezeu nu Se mai aștepta la pocăința lui Ahab. Dacă Dumnezeu a primit pocăința lui Ahab, a tâlharului de pe cruce, Dumnezeu va primi și pocăința ta. Numai grăbește-te și pocăiește-te azi. Nu amâna pocăința ta. Dacă astăzi ți-a venit gândul să te pocăiești, să știi că acest gând este o cercetare din partea lui Dumnezeu.

Nu te împietri în ziua cercetării tale

În Biblie sunt înregistrate numai două cazuri când Domnul Isus a plâns. În al doilea caz a plâns pentru locuitorii Ierusalimului, pentru că n-au cunoscut ziua cercetării lor. Fiecare om are anumite momente și zile de cercetare ca acest om să se pocăiască. Dacă ți-a venit gândul acesta, înseamnă că este cercetarea lui Dumnezeu. Nu poți ști dacă vei mai avea astfel de cercetări după ziua de azi. Deci, nu amâna! Grăbește-te să te pocăiești. Toate gândurile de amânare vin de la Satana, care te înșală, pentru că vrea să câștige vreme ca să te împietrească. După ce te va împietri, nu va mai urma nicio pocăință în viața ta. Vei muri în păcatele tale și vei merge la pierzare veșnică.

Dumnezeu este gata să ierte ORICE nelegiuire

În Ioan 1:8, 9 este scris:

Dacă zicem că n-avem păcat, ne înşelăm singuri şi adevărul nu este în noi. Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire.

În închipuirea noastră credem că unii oameni au întrecut orice limită și nu mai este iertare pentru ei, dar Dumnezeu este gata să ierte orice nelegiuire dacă persoana se pocăiește din toată inima. Dacă vii din toată inima la El, îți ceri iertare pentru păcate, primești jertfa Domnului Isus Hristos și intri în legământ cu El, primești iertare deplină. Chiar acum te îndemn să faci acest lucru. Pocăiește-te și decide să primești botezul, după porunca Domnului Isus Hristos. În această emisiune dau un model de rugăciune de pocăință:

Caută apoi în localitate o biserică în care se propovăduiește și se trăiește Cuvântul lui Dumnezeu. Mergeți la biserică și urmați din toată inima învățătura Domnului Isus Hristos. Te invit să studiezi împreună cu noi Biblia la sfârșitul lui septembrie în zilele de weekend 23 – 25 septembrie. Vom avea un seminar de creștere spirituală unde vom studia cursul 2 Petru și vom învăța cum să ne întărim chemarea și alergarea ca să nu alunecăm niciodată. Pentru înscriere și mai multe informații puteți contacta pastorul Andrei Talmazan la numărul de telefon 069043143 sau pe facebook.

Dacă ai greșit înaintea oamenilor

Gândește-te și la persoanele înaintea cărora ai greșit. Trebuie să le mărturisești și lor, trebuie să-ți ceri iertare de la ei. Gândește-te, însă, înainte de a merge la ei, ce efect va avea acesta asupra lor. Spre exemplu, dacă aceasta presupune preacurvie, mergi și spui soțului? De multe ori o astfel de mărturisire a adus așa o povară de mare peste celălalt, devin amărâți, apăsați. Iată de ce, gândește-te bine și ce efect va avea asupra acestor oameni. În primul rând, mărturisește lui Dumnezeu, mergi și spune și pastorului și el te va sfătui ce trebuie să faci, rupe-o definitiv cu toate păcatele și urmează toată învățătura Domnului Isus.