Trebuie să mărturisești bărbatului despre adulterul comis cu soția lui?

Întrebare: 

Cum să fac să evit distrugerea unei căsnicii? Pe scurt: sunt creștin, am avut o relație cu o fată creștină, care nu s-a concretizat în căsătorie, din păcate. Între noi devenise totul foarte intens din punct de vedere sentimental/emoțional. Nu am făcut sex, nefiind căsătoriți, însă au existat între noi anumite „obiceiuri” și acțiuni foarte intime, prin care credeam ca fentam legea, dar prin care nu ne-am compromis trupește (sex). Ne-am despărțit (doar ca cuplu), dar am rămas prieteni confidenți. Ea s-a căsătorit, însă noi am rămas foarte apropiați, discutând orice, oricând despre orice. Problema e că unele din acele „obiceiuri” au cam continuat și după căsătoria ei, noi rămânând prieteni de familie și vizitandu-ne și s-au ivit ocazii când între noi s-au întâmplat anumite afecțiuni periculoase reciproce și chiar și discuții intime la telefon, nenumărate ore… Mă mustră acum, pentru că încep să înțeleg gravitatea faptelor și încerc să mă pocăiesc zilnic și să caut iertare, să caut să înțeleg cum să ies din aceasta și cum să scap de vinovăție. Simt că mă așteaptă iadul pentru necinstea noastră. Am nevoie de ajutor. Sunt dispus să mărturisesc păcatele mele și o fac Domnului seară de seară, dar simt că ceva lipsește și dacă îi vom mărturisi și soțului ei obiceiurile noastre, li se va ruina căsnicia. El este începător în credință și îmi e frică de lipsa lui de îngăduință, iar eu sunt un mare păcătos. În Numele Domnului Isus, spuneți-mi cum să îmi găsesc pacea? Cum să rezolv cu ea trecutul nostru murdar?

 

M-am întristat să citesc despre păcatul pe care l-ați comis cu această femeie și care înțeleg că continuați să-l practicați cu ea. Se pare că ambii vă considerați creștini și copii ai lui Dumnezeu și totuși sunteți robiți de imoralitate. Eu cred că nu ați experimentat nașterea din nou nici unul și nici altul. De ce spun așa? Pentru că cel născut din nou nu poate să păcătuiască. Așa este scris: 

 

Oricine este născut din Dumnezeu nu păcătuieşte, pentru că sămânţa Lui rămâne în el; şi nu poate păcătui, fiindcă este născut din Dumnezeu. (1 Ioan 3:9) 

 

Îmi amintesc cum odată a venit să-și mărturisească păcatul adulterului o femeie creștină. Ea, fiind căsătorită, s-a întâmplat să fie atrasă de curvie cu un coleg și doar o singură dată a comis acest păcat. După aceea, timp de doi ani nu a avut liniște în inimă și a fost foarte apăsată până în ziua când a hotărât să-i mărturisească soțului păcatul ei, fiind gata să suporte orice consecințe. Soțul a primit foarte greu această mărturisire, dar peste un timp i-a spus că a iertat-o și iertarea lui a fost ca cea a Domnului Isus Hristos, căci niciodată nu i-a mai amintit de păcatul ei și a tratat-o cu toată dragostea, de parcă nu s-a întâmplat niciodată nimic. Au mai trecut câțiva ani și această femeie a venit să-mi spună că nu are siguranța mântuirii și a faptului că ar fi iertată deplin de Dumnezeu. În discuția noastră am întrebat-o dacă a mai fost sau mai este ispitită de acest păcat și mi-a spus că a urât păcatul acesta pentru totdeauna și mult ar da să se întoarcă înapoi vremea ca să nu-l fi făcut niciodată. Iată dovada că această femeie este născută din nou, căci ea nu mai poate păcătui și nu a luat ușor păcatul pe care l-a comis doar o singură dată în viață. Situația la voi se pare că este cu totul diferită și de aceea nu cred că sunteți născuți din nou, căci voi ați trăit în acest păcat și continuați să trăiți până acum. Luați bine seama la Cuvântul lui Dumnezeu care spune astfel: 

 

Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. (1 Corinteni 6:9-10) 

 

Așa că dacă rămâi în situația în care ești, fii sigur că te așteaptă doar iadul și pe tine și pe femeia imorală. Cu privire la voi și la alții care comit acest păcat Dumnezeu spune astfel: 

 

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4) 

Îndreaptă-ți relația cu Dumnezeu

Pocăiește-te din toată inima și ia hotărârea să te lași de orice păcat și să urmezi calea lui Hristos în toate privințele. Doar așa poți experimenta nașterea din nou și intrarea în Noul Legământ cu El. Problema cea mai mare pe care o ai ține nu de relația cu această femeie sau cu bărbatul ei sau cu alți oameni, ci că nu ai o relație corectă cu Dumnezeu. De aici trebuie să începi. Prin acest mesaj pe care mi l-ai scris văd că deja ai început să-ți mărturisești păcatul și înaintea lui Dumnezeu. Zic așa pentru că a mărturisi înseamnă a vorbi în același fel, a fi de acord cu acuzatorul și în cazul acestui păcat cazi sub directa acuzare a lui Dumnezeu, pentru că ai necinstit două căsătorii și ai spurcat două paturi, adică două relații conjugale. Acum, dacă îți mărturisești păcatele, trebuie să încetezi a le mai face. 

 

Spune-i femeii acesteia despre păcatul ei și dă-i să citească acest articol și toate celelalte la care am făcut referință. Îndeamnă-o și pe ea să se pocăiască din toată inima și să intre în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos ca să fie mântuită și apoi să trăiască în ascultare deplină de Hristos. După ce îi vei spunea aceasta, ia hotărârea… 

Să nu vă mai întâlniți niciodată cu femeia aceasta 

În Epistola I către Tesaloniceni este scris așa: 

 

Voia lui Dumnezeu este sfinţirea voastră: să vă feriţi de curvie; fiecare din voi să ştie să-şi stăpânească vasul în sfinţenie şi cinste, nu în aprinderea poftei, ca Neamurile care nu cunosc pe Dumnezeu. Nimeni să nu fie cu vicleşug şi cu nedreptate în treburi faţă de fratele său; pentru că Domnul pedepseşte toate aceste lucruri, după cum v-am spus şi v-am adeverit. Căci Dumnezeu nu ne-a chemat la necurăţie, ci la sfinţire. De aceea, cine nesocoteşte aceste învăţături nesocoteşte nu pe un om, ci pe Dumnezeu, care v-a dat şi Duhul Său cel Sfânt. (1 Tesaloniceni 4:3-8) 

 

Până acum ați umblat ambii cu vicleșug și cu nedreptate față de soțul ei. Dacă vă pocăiți din toată inima, atunci, ca și copii ai lui Dumnezeu, trebuie să vă feriți de curvie, să vă stăpâniți vasul în sfințeie și cinste și să vă feriți de orice aprinde pofta voastră sexuală. Pentru că ați avut aceste experiențe necurate, dacă vă întâlniți și dacă comunicați unul cu altul vă aprindeți poftele unul la celălalt. De aceea, trebuie să luați o hotărâre fermă să nu vă mai întâlniți niciodată unul cu altul și să nu comunicați. Numai în felul acesta vă veți putea sfinți și veți putea să vă feriți de curvie. 

 

Dacă crezi că mergând să-i mărturisești bărbatului despre imoralitatea săvârșită cu soția lui aceasta poate aduce distrugerea căsătoriei și nu vrei să faci aceasta, trebuie să fii pregătit că într-o zi el poate să afle, căci scrie în Biblie că nu este nimic care să nu iasă la iveală și aceasta este valabil și cu privire la păcatele sexuale săvârșite înainte de căsătorie

 

Dacă te pocăiești cu adevărat și ai luat hotărârea să fii un vrednic ucenic al Domnului Isus Hristos, atunci vei începe să studiezi intensiv Sfintele Scripturi, să te rogi, să postești și să slujești în Biserica lui Hristos. Îți recomand să începi studierea profundă a Bibliei cu cursul “Ce spune Biblia despre sexualitate?” de Kay Arthur și BJ Lawson. Apoi, studiază cursul “Sexualitatea din perspectiva Bibliei”. Apoi studiază cursul “Cum îți poate controla un bărbat gândurile, dorințele și pasiunile?” de Bob Vereen. Dacă locuiești în Republica Moldova, poți găsi toate aceste cărți la Librăria Creștină “Învățătură din Cuvânt” din Chișinău. Dacă locuiești în România, poți găsi informațiile necesare despre aceste cursuri și alte cursuri de studiu biblic inductiv la pagina http://www.precept.ro sau la email și telefonul: +40 (256) 352 149. Dacă locuiești în altă țară, suntem gata să-ți trimitem manualele de studiu biblic prin poștă. 

 

Dacă locuiești în Moldova, te invit la seminarul de creștere spirituală din cadrul bisericii „Buna Vestirea” care se va desfășura în perioada 4-6 septembrie și la care vom studia cursul “Îndreaptă-ți inima spre Dumnezeu”, un studiu al fericirilor din predica de pe munte. 

 

Voia lui Dumnezeu este sfințirea ta. Fugi de imoralitate.