(VIDEO) Cum poți să-L primești pe Dumnezeu în inimă?

Întrebare:

Cum pot să-L primesc pe Dumnezeu în inima mea?

Acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci în viață.

 

În cartea Faptele Apostolilor este prezentată această schimbare în viețile mai multor oameni. În capitolul 2 oamenii au întrebat ceva similar după predica lui Petru, pentru că au rămas străpunși în inimă:

După ce au auzit aceste cuvinte, ei au rămas străpunşi în inimă şi au zis lui Petru şi celorlalţi apostoli: „Fraţilor, ce să facem? „Pocăiţi-vă”, le-a zis Petru, „şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfântului Duh. (Faptele Apostolilor 2:37, 38)

Deci, primul lucru pe care trebuie să-l facă o persoană care vrea să-L primească pe Dumnezeu în inimă este să se pocăiască. Pocăința este o decizie de schimbare a minții, este atunci când iei decizia să-ți schimbi modul de gândire, modul de viață. Aceasta înseamnă să regreți felul de viață trăit, să-ți ceri iertare pentru toate păcatele și să iei decizia să începi să trăiești după voia Lui. Vă invit să priviți această emisiune ca să înțelegeți bine ce înseamnă pocăința:

După pocăință, trebuie să te botezi. Botezul este foarte important, este un lucru obligatoriu, nu opțional, pentru oricine vrea să urmeze învățătura Domnului Isus. Vă rog să ascultați toate explicațiile cu privire la botez în această emisiune.

După botez, trebuie să te alipești unei biserici locale, așa cum au făcut cei care s-au pocăit și botezat după predica lui Petru în ziua Cincizecimii:

Cei ce au primit propovăduirea lui au fost botezaţi; şi în ziua aceea, la numărul ucenicilor s-au adăugat aproape trei mii de suflete. Ei stăruiau în învăţătura apostolilor, în legătura frăţească, în frângerea pâinii şi în rugăciuni. (Faptele Apostolilor 2:41, 42)

Deci, învățătura din Scriptură, legătura frățească, frângerea pâinii, rugăciunea trebuie să devină parte a vieții tale. Alipește-te de o biserică locală care pune în valoare studierea Bibliei.

Te invit cu drag din 23 până în 25 septembrie la seminarul de creștere spirituală pe care-l organizăm de două ori pe an cu biserica ”Buna Vestire” din Chișinău, pe care o păstoresc. Vom studia a II-a epistolă a lui Petru după metoda inductivă timp de trei zile de weekend. Telefonează pentru detalii la numărul 069043143.