(VIDEO) Cum să se poarte tinerii creștini la înregistrarea căsătoriei civile?

Am fost întrebat de mai mulți tineri creștini care au hotărât să se căsătorească câteva lucruri cu privire la înregistrarea căsătoriei civile. Răspund în acest video la aceste întrebări:

 

În primul rând, am fost întrebat dacă se face mai întâi cununia și apoi înregistrarea căsătoriei civile. Răspunsul este NU. Niciun pastor nu vă va cununa dacă nu aveți înregistrată căsătoria civilă. Mai întâi înregistrați căsătoria la oficiul stării civile, apoi oficiați cununia. Căsătoria este valabilă nu după înregistrarea la oficiul stării civile, ci după cununie. Căsătoria este un legământ ce trebuie încheiat înaintea lui Dumnezeu. Cununia este încheierea oficială a acestui legământ înaintea lui Dumnezeu.

În al doilea rând, am fost întrebat dacă trebuie să accepte organizarea propusă acolo, care ar conține elemente ce incomodează și ar presupune ceva bani în plus. Ar fi posibil să depui doar cererea fără vreo organizare specială? Părerea mea este că este necesară organizarea unei sărbători și acolo. Gândiți-vă ce mărturie lăsați? Ce vor crede oamenii de acolo despre atitudinea voastră față de căsătorie, dacă voi nu dați nicio atenție înregistrării civile? Este un eveniment special în viață când ridicați actul căsătoriei voastre. Vă sfătuiesc să-l faceți oficial, să invitați și membrii familiei.

Lucrurile care vă incomodează le puteți refuza. Spre exemplu, dansul sau sărutul. Vorbiți ofițerului de stare civilă și explicați-i că înregistrarea căsătoriei civile este doar începutul și că va culmina totul la cununie. Spuneți-i că sărutul este pentru cununie. În rest, dați toată oficialitatea necesară acestui eveniment.

Vă invit să ascultați și acest video despre comportamentul tinerilor creștini în perioada logodnei.

Dragi tineri, țin să vă reamintesc că în viața voastră de familie lucrurile duhovnicești trebuie să fie prioritate. Iată de ce, vă invit să vă planificați pentru 23-25 septembrie să fiți împreună cu toată biserica la seminarul de creștere spirituală. Vom studia cartea II Petru. Să vă ajute Dumnezeu toată viața voastră să arate că prioritate sunt lucrurile duhovnicești!