Este bine să se sărute mirii la înregistrarea căsătoriei civile dacă încă nu au fost cununați?

Întrebare:  

Pace dl Vasile, vă mulțumesc mult pentru lucrarea pe care o faceți pentru ca noi să aflăm Cuvântul lui Dumnezeu. Vreau să întreb dacă este îngăduit să se sărute mirii la căsătoria civilă, atunci când se anunță primul sărut. Vă mulțumesc!

Odinioară căsătoriile erau înregistrate la Biserică, odată cu cununia. Acum, pentru că înregistrarea căsătoriei se face la oficiul stării civile, orice pastor și preot le va cere băiatului și fetei care se căsătoresc să facă mai întâi inregistrarea căsătoriei la oficiul stării civile. Deci, pentru că aceasta se va întâmpla mai inainte de a fi nunta și cununia, mirele și mireasa se pot trezi într-o situație nepotrivită, când la oficiul stării civile vor fi îndemnați să se sărute. 

 

 

Părerea mea este că mirele și mireasa vor avea un foarte frumos prilej să le amintească și ofițerilor de la starea civilă, dar și tuturor celor adunați, că Dumnezeu a instituit căsătoria și că ei doresc să păstreze primul sărut conjugal pentru acel mare eveniment din viața lor, când vor încheia legământul înaintea lui Dumnezeu. Și cred că ar mai fi bine pentru mire să aibă pregătit un buchet de flori frumoase pe care să-l dăruiască miresei atunci și să-și dea unul altuia o sărutare pe obraz. Sunt sigur că acest gest le va aminti tuturor celor prezenți încă odată despre seriozitatea legământului căsătoriei asupra căruia veghează Dumnezeu.