Este posibil să te căsătorești fără a te săruta cu viitoarea ta soție?

Întrebare:

Totuși îmi este interesant cu privire la sărut. Am citit articolul dvs., dar problema e că în zilele noastre, când nu mai este nimic sfânt, relațiile nu mai costă nimic pentru tineretul de azi. Eu încerc să urmez Biblia și în curând voi avea 20 de ani, nu sunt un sfânt, greșesc ca și alții, merg la biserică la diferite ocazii (de fapt, locuiesc peste hotare și aici sunt mulți catolici, cu care nu prea am legătură, orașul e mic, biserici puține, în Kiev mergeam cu mama la biserica protestantă, când puteam), dar în viitor va trebui să am o prietenă și soție. Nu cred că voi discuta cu prietena mea despre religie, oricum nu cred că voi putea convinge un ateist. Deci, cu privire la sărut, păi acesta arată dragostea față de persoana pe care o iubești, nu am de gând să am relații sexuale până la căsătorie, dar chiar să nu te săruți?! Nicio fată nu va dori să se întâlnească cu un băiat care nici sex nu face cu ea până la căsătorie, dar nici măcar nu o sărută sau îmbrățișează. E interesant să văd ce îmi veți spune să fac cu privire la aceasta, pentru că în prezent, cu valorile morale pe care le au oamenii, să nu faci nimic din acestea înseamnă să fii un proscris. Așa se poate dezvolta și complexul de inferioritate. Așa și nu m-am întâlnit cu nimeni, pentru că am căutat pe acea unica, nu m-au interesat nici alcoolul, nici fumatul… Dar majoritatea tinerilor depind de aceasta, petreceri diverse până dimineața, cu o tonă de alcool și, respectiv, beție până la pierderea controlului. Eu nu fac aceasta, pentru că nu prea sunt popular printre oameni. Am mai citit și acest articol: ”De ce Dumnezeu interzice căsătoria cu un necredincios?” și mi-a îngustat și mai mult viața în viitor… Știu că trebuie să crezi în Domnul și să te încrezi în El, dar așa voi rămâne burlac toată viața… Ce, cum, unde, de ce… Scrieți-mi, vă rog, pentru că am multe neclarități…

 

Nu este chiar așa de disperată situația, căci nu locuiți pe o insulă izolată. Eu presupun că nu ați căutat cum trebuie biserica în orașul unde locuiți. Mai căutați și interesați-vă bine și dacă chiar nu există biserică în acel oraș, interesați-vă în localitățile vecine, căci trebuie să fie o biserică evanghelică undeva prin apropiere. 

 

Din mesaj eu, însă, mi-am dat seama că nu ați avut încă experiența nașterii din nou. Este bine că ați frecventat biserica și căutați să faceți lucrul acesta și mai departe, dar să știți că o persoană devine cu adevărat ucenicul lui Hristos doar atunci când intră în Noul Legământ cu El. Dacă nu ești născut din nou cu adevărat, nu ești ucenicul lui Hristos și nici o fată creștină cu frică de Dumnezeu nu va accepta căsătoria cu tine, oricât de mult nu te-ar iubi sau nu ai iubi-o tu pe ea, căci creștinul se poate căsători doar în Domnul. Numai vezi ca nu cumva căsătoria să fie motivul pentru care să accepți și să cauți a deveni ucenicul lui Hristos. Dragostea de Dumnezeu și dorința să fii mântuit – acestea trebuie să-ți fie motivație. 

 

Și tot dragostea de Dumnezeu și ascultarea de Hristos trebuie să-ți fie motivul pentru care nu vei accepta întâlnirile sau sărutările înainte de căsătorie și nu faptul că ești mai rușinos și lipsit de inițiativă. Dumnezeu a lăsat inițiativa să-i aparțină bărbatului și trebuie să fii un om hotărât și cu inițiativă, dar în limitele stabilite de Dumnezeu și atunci când vei avea toată convingerea cu privire la fata pe care vrea Dumnezeu să ți-o dea de soție, să fii hotărât în acțiunile tale când o vei cere în căsătorie. 

 

Nu mai accepta să fii un om păcătos sub pretext că toți sunt așa. Toți, adică cei mai mulți, merg la pierzare, dar există o poartă strâmtă și o cale îngustă care duce la mântuire și pe ea puțini intră și merg. Tu fii unul din acei puțini. Fii ucenicul lui Isus Hristos și nu te potrivi chipului veacului acestuia, ci alege să te prefaci prin înnoimirea minții tale, studiind Cuvântul lui Dumnezeu și ascultând în toate de Hristos. 

 

Zici că nici o fată nu va dori să stea la întâlniri cu un băiat care refuză săruturile. Este adevărat și nu trebuie să mergi și să stai la întâlniri, pentru că acestea sunt contrare învățăturii lui Hristos. Citește cu atenție acest articol și urmează învățăturile și sfaturile din el. Îți recomand să citești și comentariile la articol, căci acolo au scris mărturia lor mai multe persoane care s-au căsătorit fără să stea la întâlniri. 

 

Dumnezeu să-ți dea lumină și să te ajute să devii un adevărat ucenic al lui Hristos.