Cum să prezinți Evanghelia interesant și pe înțelesul oamenilor?

Întrebare:

Pace. Am o întrebare: cum se poate să prezint oamenilor Evanghelia Domnului nostru Isus Hristos ca să fie înțeleasă de ei?

Cu câțiva ani în urmă statistica (http://quis.qub.ac.uk/qubcu/cu/evwstats.htm) arăta că dintre toți locuitorii pământului 1,2 miliarde (ceea ce este arpoximativ 20% din populația pământului), încă nu a auzit mesajul Evangheliei. Faptul că ați adresat această întrebare mă face să cred că nu sunteți indiferent și mă rog ca Dumnezeu să vă ajute să fiți un martor viu al Domnului Isus.  

Pe acest site s-a scris foarte mult despre evanghelizare, de aceea vreau să vă recomand o listă din 10 articole care vă vor ajuta să găsiți răspuns la întrebarea dvs:

  1. Exemplul de evanghelizare, ucenicie și misiune a bisericii din Antiohia
  2. Cum să facă evanghelizare omul de afaceri?
  3. Diferența dintre evanghelizare și prozelitism
  4. Metode de evanghelizare prin sport
  5. Zece principii de bază pentru succesul lucrării de evanghelizare și ucenicie prin sport
  6. Cum să fii un bun martor al lui Hristos la școală și la facultate? 
  7. Ce înseamnă și cum a apărut cuvântul „evanghelizare”? 
  8. Ce efect are în lumea întreagă mesajul Evangheliei timp de un minut?
  9. Progresul Evangheliei în lumea modernă
  10. Sondaj cu privire la evanghelizarea făcută de creștinii baptiști din Moldova 

În fiecare zi în lume mor aproximativ 150,000 de oameni, practic 2 oameni la fiecare secundă. Cea mai mare parte din acești oameni mor fără să-L cunoască pe Hristos. Mor în păcatele lor și pășind în veșnicii îi așteaptă o pedeapsă veșnică. Cum putem sta indiferenți, știind toate aceste lucruri?

Citind articolele de mai sus vă rog să nu fiți doar un ascultăttor uituc, ci un împlinitor cu fapta.

Maica Teresa a spus: “În zilele noastre este la modă să spui că trebuie să avem grijă de orfani, dar nu și să ne îngrijim de ei”. În zilele noastre însă este la modă să vorbim că trebuie să evanghelizăm și să facem ucenici, dar nu să și facem acest lucru. Pentru a nu fi doar un teoretic sau, așa cum îl numește Biblia ascultător uituc, vă invit să vă înscrieți la sesiunea de studiu biblic inductiv “Evanghelizare și Ucenicie” care va fi predată la Chișinău în data de 18-30 ianuarie, 2016. 

Anume la această sesiune veți învăța În mod practic cum să fiți eficienți în propovăduirea Evangheliei și ucenicie. Este o sesiune ce îți poate schimba total conceptul despre evanghelizare și ucenicie.

Dumnezeu să ne ajute pe fiecare să fim niște martori vii ai Lui!