Cum să se poarte creștina cu băiatul care a fost excomunicat?

Întrebare:

Doresc să aflu părerea dumneavoastră la o întrebare care mă frământă ca  și creștină. Întrebarea mea este următoarea. Cum pot înțelege voia lui Dumnezeu care spune că nu trebuie să mă întâlnesc cu băieți din lume în cazul când băiatul s-a depărtat de biserică? Cum să comunicăm cu astfel de băieți? De acum de 5 ani mă rog pentru acest om ca să-l mântuiască Dumnezeu și să-l întoarcă în Biserică. Dar, până ce nu văd rezultate. Cum să procedez, spuneți, vă rog?

Orice fată creștină trebuie să fie foarte atentă în relațiile ei cu băieții și să nu dea nici un prilej ca să fie vorbită te rău învățătura Domnului Isus Hristos pe care o urmează. De aceea, nu trebuie să meargă și să stea la întâlniri. Acum, da, așa este, nici o fată creștină, nu trebuie nici măcar să admită în mintea ei că se poate vreo dată căsători cu un băiat necredincios pentru că acest lucru este categoric interzis de Domnul nostru. Creștinul se poate căsători doar întru Domnul.  Cât privește băiatul care spui că a fost membru de biserică și a căzut din credință, cu el nu trebuie să comunici nici într-un fel. Dacă el a căzut din credință, atunci Biserica trebuia să-i aplice disciplina conform Sfintelor Scripturi și el trebuia să fie dat pe mâna Satanei. Aceasta înseamnă că nu trebuie nici tu și nici un alt creștin din Biserică să comunice cu el. Nu trebuie să aveți nici un fel de comunicare. A fost un caz similar în biserica din Corint, când un bărbat, pretins creștin, a ajuns să trăiască în incest cu mama lui vitregă. Atunci, Pavel împreună cu ceilalți creștini ai Bisericii din Corint l-au judecat și l-au dat pe mâna Satanei. Iată cum le-a scris Apostolul Pavel să se poarte cu el în continuare:

Nu vă lăudaţi bine. Nu ştiţi că puţin aluat dospeşte toată plămădeala? Măturaţi aluatul cel vechi, ca să fiţi o plămădeală nouă, cum şi sunteţi, fără aluat; căci Hristos, Paştile nostru, a fost jertfit. Să prăznuim, dar, praznicul nu cu un aluat vechi, nici cu un aluat de răutate şi viclenie, ci cu azimele curăţiei şi adevărului. V-am scris în epistola mea să n-aveţi nicio legătură cu curvarii. Însă n-am înţeles cu curvarii lumii acesteia, sau cu cei lacomi de bani, sau cu cei hrăpăreţi, sau cu cei ce se închină la idoli, fiindcă atunci ar trebui să ieşiţi din lume. Ci v-am scris să n-aveţi niciun fel de legături cu vreunul care, măcar că îşi zice „frate”, totuşi este curvar, sau lacom de bani, sau închinător la idoli, sau defăimător, sau beţiv, sau hrăpăreţ; cu un astfel de om nu trebuie nici să mâncaţi. În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru? Cât despre cei de afară, îi judecă Dumnezeu. Daţi afară, dar, din mijlocul vostru pe răul acela. (1 Corinteni 5:6-13)

Ai frică de Dumnezeu și păzește hotărârea Bisericii care l-a excomunicat pe acest tânăr și să nu ai nici un fel de comunicare cu el până când nu va dori el singur să se întoarcă la Dumnezeu și să se pocăiască pentru păcatele lui.