(VIDEO) Cum se oficializează cununia când se căsătoresc persoane de religii diferite?

 

 

Întrebare:

Fiind creștin dintr-o familie de baptiști, știu câte ceva despre cum se face cununia, însă nu înțeleg cum se oficializează cununia între persoanele care sunt de diferite religii?

După întrebare înțeleg că persoana care a adresat-o are gânduri să se căsătorească cu o persoană de altă religie, provine dintr-o familie de baptiști, însă înțeleg că nu este baptistă. Spre deosebire de biserica ortodoxă, biserica baptistă nu crede că doar baptiștii sunt creștinii adevărați, noi credem că toți acei care citesc Sfintele Scripturi și îndeplinesc învățătura Sfintelor Scripturi, toți acești oameni sunt creștini, chiar dacă în anumite privințe sunt diferiți de noi. Nu credem că sunt creștini cei care neagă experiența nașterii din nou și nu cercetează Scriptura și pun alte învățături omenești mai presus de Cuvântul lui Dumnezeu, acești oameni care fac parte din așa fel de confesiuni nu sunt creștini adevărați, care au intrat într-un legământ cu Dumnezeu.

Atunci când o persoană creștină ia hotărârea să se căsătorească cu o persoană necreștină, acestei persoane i se aplică disciplina bisericească și cei care merg la oficierea căsătoriei cu o persoană necreștină sunt excluși din biserică. În așa caz, nici nu este concepută căsătoria dintre o persoană creștină și una de altă religie.

Totuși, căsătoria este o instituție divină, iar atunci când ambii soți cer să fie oficializată cununia printr-o rugăciune, atunci slujitorii merg acasă și fac o rugăciune pentru ei, cerând binecuvântarea lui Dumnezeu pentru căsătoria lor, dar și aceasta este folosit drept scop ca să vorbească Evanghelia părții celeilalte care nu este creștin, în nădejdea că va alege să urmeze învățătura Domnului nostru Isus Hristos. Întotdeauna facem tot efortul ca oamenii să se întoarcă din toată inima la Dumnezeu, să fie adevărați ucenici ai Domnului Isus Hristos și să urmeze învățătura Lui.

Vă îndemn înainte să luați vreo decizie privitoare la această temă să studiați manualele de studiu biblic inductiv ”Într-o zi mă voi căsători” și ”Căsătorie fără regrete”, unde sunt abordate cele mai importante subiecte legate de căsătorie. Pentru a procura aceste manuale puteți telefona la numărul de telefon (+373) 67629102.

Articole la aceeași temă:

  1. A poruncit Dumnezeu creștinilor să nu se căsătorească cu necreștinii?
  2. De ce Dumnezeu interzice căsătoria un necredincios?
  3. Are dreptul un pastor evanghelic să oficieze cununia la necredincioși?
  4. Cum să oprești un creștin ce intenționează să se căsătorească cu o necreștină?
  5. Cum să proceze părinții când nu sunt deacord cu persoana cu persoana pe care o alege copilul să se căsătorească?