Cum să oprești pe un creștin ce intenționează să se căsătorească cu o necreștină?

Întrebare:

Bună seara. Am o întrebare și o rugăminte. Cunosc pe cineva care, acum o lună în urmă, s-a hotărât să-L primească pe Domnul Isus în inima lui. Acum o săptămână și ceva în viata lui a apărut o femeie cu care prietenește. Ea este din lume,  este cu peste 10 ani mai în vârstă decât el  si are vreo 5 copii. Nu știm cum să-i spunem,  ce să-i zicem ca s-o părăsească. Mă gândesc că este o ispită a celui rău. El ține una și bună că-i place de ea și atât. Mama mea plânge și nu știe ce să mai facă. Vă rog, ajutați-mă cu un sfat, ce să-i spun și dacă puteți, să vă rugați chiar pentru el, căci ne pare rău. El n-a băut în viața lui, n-a fumat, dar ea este o femeie rea. Aștept răspuns.

Înțeleg că vedeți mai multe lucruri care împiedică această căsătorie. Vizavi de unele aspecte vă recomand să citiți și aceste articole:

Ce spune Biblia despre căsătoria în care bărbatul este mai tânăr decât femeia? 

Ce diferenţă de vârstă trebuie să fie între soţi? 

Ce spune Biblia despre căsătoria cu un bărbat mai în vârstă?

Dacă acest bărbat a crezut în Domnul Isus Hristos din toată inima și a intrat în Noul Legământ, el nu-și mai aparține, ci este al lui Dumnezeu și nu se poate căsători decât doar în Domnul, adică doar cu o femeie care face parte din același Nou Legământ prin credință în Domnul Isus Hristos. Este foarte important să-i vorbiți despre acest  subiect pe care l-am abordat în articolul

Credinciosul se poate căsători doar întru Domnul

Cunoaște pastorul bisericii din care faceți parte despre intenția de căsătorie a acestui bărbat născut din nou de curând? Presupun că nu, și de aceea, vă sfătuiesc să-i comunicați păstorului, care va trebui să-i explice că nu poate avea loc o căsătorie între un creștin și o necreștină, dacă primul vrea să rămână credincios legământului în care a intrat cu Domnul Isus.

Trebuie să-i vorbiți acum acestui bărbat și să-l avertizați cu privire la purtarea de mai înainte a acelei femei și consecințele pe care le va avea mergând în căsătorie cu ea. Cuvântul lui Dumnezeu spune:

Căci pentru o femeie curvă, omul ajunge de nu mai rămâne decât cu o bucată de pâine, şi femeia măritată întinde o cursă unui suflet scump. (Proverbe 6:26)

Dacă, totuși, nu vrea să asculte de avertizările și sfaturile pe care le primește,  vedeți ca să nu insistați prea mult așa ca să stricați relația cu el până acolo ca să nu mai rămână loc pentru a o reface și a o păstra în viitor. Înțeleg că vă este o persoană scumpă.

Îmi amintesc acum despre căsătoria  lui Samson care este relatată astfel pe paginile Sfintelor Scripturi:

Samson s-a coborât la Timna şi a văzut acolo o femeie din fetele filistenilor. Când s-a suit înapoi, a spus lucrul acesta tatălui său şi mamei sale şi a zis: „Am văzut la Timna o femeie din fetele filistenilor; luaţi-mi-o acum de nevastă.” Tatăl său şi mama sa i-au zis: „Nu este nicio femeie între fetele fraţilor tăi şi în tot poporul nostru, de te duci să-ţi iei nevastă de la filisteni, care sunt netăiaţi împrejur?” Şi Samson a zis tatălui său: „Ia-mi-o, căci îmi place.” (Judecători 14:1-3)

Alegerea lui Samson nu a plăcut părinților săi pentru că nu era potrivită Cuvântului lui Dumnezeu. Totuși, chiar dacă nu le-a plăcut, părinții i-au vorbit, dar nu s-au opus alegerii fiului lor Samson până acolo ca să refuze să i-o ia de nevastă pe femeia din Timna sau să facă toate obiceiurile legate de căsătorie. Dacă ar fi făcut aceasta ar fi rupt pentru totdeauna relațiile cu fiul lor Samson. Bărbatul despre care ați scris trebuie să înțeleagă că căsătoria în care intră îl poate face foarte nefericit și dacă i-ați spus și explicat aceasta, atunci ați făcut tot ce era posibil. Alegerea îi aparține lui și consecințele le va suporta. Acum, însă, grăbiți-vă să-i vorbiți, să vă rugați pentru el și spuneți pastorului să vorbească cu el.