Poți schimba religia când nu-ți plac ritualurile din biserica ta?

Pentru că există mulți oameni care fac anumite ritualuri religioase pe care nu le înțeleg, unii din ei sunt tentați să-și schimbe religia. Iată o întrebare venită de la o astfel de persoană:

Sunt de religie ortodoxă și de foarte mulți ani nu m-am mai spovedit, deoarece nu pot suporta și accepta acest ritual pervers și de aceea vă întreb pe dvs dacă este greșit să îmi schimb religia. Vă mulțumesc respectos.

Este adevărat că spovedania este o experiență neplăcută, mai ales când ai păcate grave de mărturisit și nu știi cât de integră este persoană care te va asculta și dacă va ține taina mărturisirii. Eu voi începe răspunsul meu de la esența religiei. Cuvântul RELIGIE provine din limba latină și înseamnă relegare, adică, restabilirea legăturii, sau a relației cu Dumnezeu. Acesta este scopul religiei, dar, cu părere de rău, cele mai multe religii nu oferă această restabilire a legăturii. Toți oamenii sunt păcătoși de la naștere, căci ne naștem cu o fire predispusă la păcat și apoi, pe parcursul vieții, săvârșim multe păcate, care pun un zid de despărțire între noi și Dumnezeu și ne fac vrăjmași cu El. Scopul religiei este să înlăturăm această vrăjmășie și să restabilim relațiile cu Dumnezeu și aceasta este posibil doar prin credință în Domnul Isus Hristos și prin decizia de a urma învățătura Lui, așa cum a lăsat-o pe paginile Noului Testament.

Isus i-a zis: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. (Ioan 14:6)

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să luați Noul Testament și să-l citiți, ca să înțelegeți învățătura lui Hristos și să vă decideți să urmați învățătura Lui. Apoi, trebuie să căutați o biserică unde oamenii perseverează în studierea Bibliei și trăiesc potrivit cu ceea ce este scris. Așa fac creștinii adevărați. Cei care nu studiază Biblia și se mulțumesc să aparțină de o confesiune doar nu sunt creștini adevărați, ei sunt doar cu numele. Ei au doar o formă de evlavie, dar lipsește puterea lui Hristos în ei și viața lor trăită în păcat este dovada. Nu vă mulțumiți cu o religie goală și falsă. Credeți din toată inima în Isus Hristos.

Cât privește mărturisirea păcatelor, vă invit să citiți următoarele articole:

Dumnezeu să vă ajute să deveniți adevărat ucenic al lui Isus Hristos ca să moșteniți viața veșnică în împărăția Lui.