Trebuie să spui partenerului de căsătorie despre păcatele sexuale din trecut?

Întrebare:

Îndrăznesc să mă adresez şi eu la Dvs. cu o problemă care-mi macină sufletul. Doresc să ştiu dacă Dumnezeu te mai poate ierta de păcatul sexului oral, practicat înainte de căsătorie şi dacă în cadrul căsătoriei această formă de raport sexual este permisă? Eu am avut un singur prieten si am întreţinut astfel de raport cu el, fără să ajungem la actul sexual propriu zis. Sunt încă virgină, dar doar din punct de vedere fizic, iar moral – nu. În urmă cu ceva timp m-am întors la Dumnezeu şi m-am pocăit de păcatele mele, dar mi-a rămas în suflet această povară şi sentimentul vinovăţiei. Aş da orice ca să schimb ce am făcut, dar e prea târziu. Nu ştiu cum voi reuşi să am relaţie cu viitorul soţ, care este cu adevărat credincios, deoarece mă simt nevrednică de el. Băiatul care mă ia în căsătorie nu ştie ce am făcut. Credeţi că trebuie să-i spun? Mi-e teamă că dacă îi spun mă va privi doar ca pe o curvă pentru tot restul vieţii, nu mă va ierta şi îl voi pierde. Vă rog să mă ajutaţi şi vă mulţumesc anticipat.

Deja ai schimbat totul

Zici că ai da orice ca să schimbi ce ai făcut în trecut. Nu e prea târziu. Deja ai schimbat totul, când ai venit la Hristos cu pocăinţă. Slăvit să fie Dumnezeu care, în dragostea Lui, te-a adus la El, te-a iertat de toate păcatele comise în trecut şi a făcut din tine o făptură nouă, dacă ai intrat în Noul Legământ prin credinţă în Domnul Isus. Trebuie să ştii că, atunci când ai intrat în acest legământ, ai fost iertată de toate păcatele tale, aşa cum spune Sfânta Scriptură:

Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. (1 Ioan 1:9)

Deci, să nu te mai laşi apăsată de păcatele comise în trecut, ci să le uiţi, aşa cum le-a uitat şi Dumnezeu.

Fii conştientă de consecinţe

În acelaşi timp, trebuie să fii conştientă că relaţiile sexuale nelegiuite pe care le-ai întreţinut până acum pot lăsa amprente, afectându-ţi simţămintele ca să nu poţi experimenta toată bucuria relaţiei intime cu soţul tău.

Să nu-ţi răneşti soţul

Oricum ar fi, nu găsesc că este bine să-i spui soţului tău despre păcatele comise în trecut, despre păcatele tale sexuale din trecut, pentru că aceasta îl poate răni pentru restul vieţii. Dacă este un creştin adevărat, care a experimentat în viaţa sa puterea iertării lui Dumnezeu, va înţelege că aceeaşi putere te-a curăţit şi pe tine, te-a sfinţit şi te-a făcut o fiinţă nouă şi deci, ce s-a întâmplat cu tine în trecut nu va influenţa hotărârea lui de a te lua în căsătorie. Totuşi, cunoaşterea în detalii a experienţelor tale sexuale din trecut îl vor răni şi nu cred că vrei să faci aceasta. Îşi găseşte aplicaţie şi la situaţia voastră versetul care spune:

Niciun cuvânt stricat să nu vă iasă din gură; ci unul bun, pentru zidire, după cum e nevoie, ca să dea har celor ce-l aud. (Efeseni 4:29)

Cunoaşterea în detalii a experienţelor tale sexuale de altă dată nu-i vor da nici har şi nici zidire soţului tău, ci mai degrabă vor avea pentru el efectul unor cuvinte stricate. Deci, nu este nevoie să-i spui ceva.

Înţelege că eşti o făptură nouă în Hristos

Trebuie să înţelegi că lucrurile vechi din viaţa ta au trecut şi că eşti acum o făptură nouă în Hristos. A te apăsa singură pe tine pentru păcatele din trecut, după ce ai fost iertată de Dumnezeu înseamnă a te cunoaşte singură pe tine în felul lumii. Scriptura spune:

Aşa că, de acum încolo, nu mai cunoaştem pe nimeni în felul lumii; şi, chiar dacă am cunoscut pe Hristos în felul lumii, totuşi acum nu-L mai cunoaştem în felul acesta. Căci, dacă este cineva în Hristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi. (2 Corinteni 5:16-17)

Pentru că eşti o făptură nouă în Hristos, trăieşte astfel. Curva de altă dată a murit şi în acelaşi trup, care a fost sfinţit, acum trăieşte o făptură nouă în Hristos.

Şi dacă află soţul despre păcatele comise în trecut ?

Şi dacă se va întâmpla să afle soţul tău vreodată despre păcatele comise din trecut de la cineva care ştie şi va dori să-ţi facă rău, atunci va trebui să-i spui soţului că nu i-ai vorbit despre ele tocmai ca să nu-l răneşti şi ca să nu pună amprenta pe relaţia voastră. Şi să-i mai spui că el nu s-a căsătorit cu curva de altă dată, ci cu omul cel nou în Hristos care eşti acum.