Libertatea în Hristos și părerile îndoielnice | Lecția 7 [Cateheză]

În Domnul Isus Hristos noi, creștinii, am primit eliberarea de la tot felul de porunci omenești și prescripții din alte religii ale lumii și care nu fac sens în ce privește moștenirea vieții veșnice. Vom vedea ce spune Biblia despre libertatea pe care o are creștinul.
Există multe practici care sunt înțelese diferit de către creștini în dependență de comunitate, confesiune, țară, etc. Acestea nu țin de doctrinile principale ale Bibliei și nici de mântuirea noastră. În această lecție vom învăța cum trebuie să ne raportăm la părerile îndoielnice și la creștinii care gândesc diferit de noi în ce privesc aceste păreri.

Pentru o înțelegere mai bună al acestui subiect, vă recomand să citiți următoarele articole și distribuie-le în rețelele de socializare:
1. Cum se deosebește legalismul de orânduială?
https://moldovacrestina.md/cum-sa-deosebesti-legalizmul-de-ornduiala/
2. Ce este legalismul și cum se manifestă?
https://moldovacrestina.md/definitie-manifestarea-legalismului/
3. De ce este tristă închinarea în bisericile rurale?
https://moldovacrestina.md/inchinarea-bisericile-de-la-tara/

Dacă L-ați acceptat pe Domnul Isus ca Domn și Mântuitor în inima voastră, atunci veți dori să împliniți prima porunca care a dat-o El: ”Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit …” Marcu 16:16. Dacă aveți această dorință în inimă, vă invit să treceți lecții de pregătire pentru botez, iar apoi să fiți botezați cu botezul noutestamentar.

Acest video este o înregistrare la lecția 6 din cursul de cateheză pe care îl facem online, în fiecare sâmbătă, începând cu orele 10:00.

De asemenea, puteți descărca manualul în format pdf:https://ro.scribd.com/document/469480121/Cursul-de-Cateheză-al-Bisericii-Bunavestirea-din-Chișinău?fbclid=IwAR3UWUKgFF7AGmAEOkgg6mAt80VQ5zBFmZ353zhx5mWsV0FPvbu6gJDcimo

#pastorvasilefilat #botez #cateheză