Îndemn pentru absolvenţii liceului

Îndemn pentru absolvenţii liceuluiPrintre cititorii fideli ai portalului http://www.moldovacrestina.md sunt mulţi tineri şi tinere care anul acesta absolvesc liceul şi stau în faţa unei decizii de mare importanţă pentru viaţa întreagă – alegerea profesiei. Am scris anterior mai multe articole în care am dat sfaturi la tineri cum să-şi aleagă profesia. Dacă eşti creştin sau creştină, trebuie să te gândeşti în primul rând să alegi o profesie care te va face cât mai eficient în Evanghelie. Dacă vei face acum un pas grăbit sau negândit, îţi va părea apoi rău, îţi va lipsi motivaţia necesară şi, poate chiar, va fi nevoie să abandonezi şcoala pe care o vei alege acum ca să mergi la alta.

Porneşte în alegerea profesiei şi de la nevoile oamenilor, nevoile cele mai actuale care sunt în ţara noastră. Ţara suntem noi, oamenii şi nevoile oamenilor sunt nevoile ţării. Tu poţi împlini una din aceste mari nevoi şi aceasta te va face fericit pe tine şi pe cei cărora vei alege să le slujeşti.

Profesori

O nevoie ai văzut-o în liceul pe care îl absolveşti acum şi aceasta este nevoia de profesori. Având salarii mici şi fiind puţin apreciaţi şi încurajaţi, mulţi profesori au părăsit ţara, iar tinerii nu vin să înveţe această profesie deosebit de importantă şi fără care ţara nu are nici un viitor. Apoi, profesia aceasta îţi oferă posibilităţi unice să le duci Evanghelia oamenilor şi să faci misiune creştină în localităţile din ţară unde încă nu este încă o prezenţă sănătoasă a mesajului Evangheliei.

Jurişti

O altă mare nevoie pe care o avem în ţara noastră acum sunt juriştii experimentaţi care să stea în apărarea drepturilor omului. Unii oameni vicleni, sub pretext că se luptă pentru drepturile omului, insistă, pun presiune, fac lobby şi impun societăţii legi care sunt împotriva omului şi a valorilor sănătoase. Gândiţi-vă la legile prin care a fost legalizat avortul, a fost trecută pedeapsa părintească în categoria violenţei şi acum un grup de homosexuali pun mare presiune ca să impună o lege prin care vor sufoca şi discrimina o societate întreagă prin a le impune tuturor felul lor de gândire şi de purtare. Este o foarte, foarte mare nevoie de jurişti bine echipaţi şi gata să lupte pentru adevărata dreptate.

Jurnalişti

Jurnaliştii integri şi bine echipaţi sunt o altă nevoie urgentă a ţării noastre. În timpul evenimentelor de după 7 aprilie, cu multă durere şi strângere de inimă priveam cum o parte din jurnalişti s-au arătat a fi oameni ai minciunii şi instrumente în mâinile celor răi. Le mulţumesc celor care şi-au pus viaţa în joc şi nu s-a lăsat opriţi nici de intimidări, nici de bătăi, ci şi-au făcut datoria sfântă de a sta în apărarea adevărului şi a democraţiei. Mai trist este că sunt foarte puţini jurnalişti care pot şi sunt gata să promoveze valorile Evangheliei prin mas-media. Tu poţi deveni un astfel de jurnalist sau jurnalistă dacă realizezi marile posibilităţi pe care le pune la dispoziţie această profesie.

Dacă înţelegi importanţa şi simţi că Dumnezeu ţi-a dat capacităţile necesare şi chemarea, alege una din aceste profesii. Alege o profesie prin care să slujeşti eficient lui Dumnezeu şi oamenilor.