Importanța studiului biblic

Fiecare creștin crede că are o relație personală cu Dumnezeu, dar de multe ori se înșeală. Dacă dorim să avem o relație personală cu Dumnezeu, trebuie să studiem Sfintele Scripturi, pentru că Dumnezeu dorește să aibă o relație personală cu tine. El te iubește și dorește să-L cunoști și să te apropii cât mai mult de El.
Iată la ce te poate ajuta studiul biblic:

11692698_436961206506401_7049587919607104348_nTe ajută să-L cunoști mai mult pe Dumnezeu

O mare parte din durerea sufletească, neînțelegerile și deciziile greșite pe care le luăm apar dintr-un simplu motiv- că nu-L cunoaștem pe Dumnezeu. S-ar putea să fi auzit despre El sau știm ce spun alții despre El, dar oare știm noi ce spune Dumnezeu despre sine Însuși? Atunci când studiezi Cuvântul lui Dumnezeu ai posibilitatea să cunoști adevărurile lăsate de El. Dumnezeu îți vorbește personal.

Vreau să-ți recomand să studiezi manualul de studiu biblic inductiv ”Doamne, vreau să Te cunosc” care m-a ajutat personal să cunosc mai bine Numele Lui Dumnezeu și caracterul Său minunat. Acest studiu va fi pentru tine începutul unei înțelegeri noi despre Dumnezeu și despre tot ce este El pentru tine.

De asemenea, vreau să te îndemn să privești și emisiunea ” Cine este Dumnezeu? | Adevărul despre Adevăr”, care te va ajuta să cunoști mai multe adevăruri cu privire la existența lui Dumnezeu.

Dumnezeu te iubește atât de mult încât a dat pe singurul Său fiu să moară pentru păcatele tale ca tu, crezând în El, să primești viață veșnică.

Înțelegem care este voia lui Dumnezeu privitor la viața noastră

Studiind Cuvântul lui Dumnezeu, înțelegem care este voia lui Dumnezeu asupra vieții noastre. Atunci când studiem, El ne cercetează pe fiecare. El este Cel care ne face să ne gândim asupra modului de viață pe care îl ducem, ajutându-ne să facem o schimbare în viețile noastre. În epistola a doua către Timotei, apostolul Pavel scrie:

Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu şi de folos ca să înveţe, să mustre, să îndrepte, să dea înţelepciune în neprihănire, pentru ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârşit şi cu totul destoinic pentru orice lucrare bună. (2 Timotei 3:16-17)

Cuvântul lui Dumnezeu este o lumină în întuneric. Acesta ne călăuzește pașii pe cărări drepte și ne ajută să înțelegem că Dumnezeu dorește să fim destoinici pentru orice lucrare bună. El dorește să spunem și altora adevărurile pe care le-am învățat. Domnul nostru dorește să propovăduim Cuvântul Lui până la marginile pământului așa cum este scris în Evanghelia după Matei:

Duceți-va și faceți ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Și învățați-i să păzească tot ce v-am poruncit. Și iată ca Eu sunt cu voi în toate zilele, pana la sfârsitul veacului. (Matei 28: 19-20)

Doar dacă avem o disciplină în studierea Scripturii, putem să înțelegem care este voi lui Dumnezeu asupra fiecăruia dintre noi. De aceea trebuie să ascultăm întotdeauna de cuvântul adevărului și să-L împlinim în fiece zi din viața noastră, așa cum suntem îndemnați în epistola lui Iacov:

Fiţi împlinitori ai Cuvântului, nu numai ascultători, înşelându-vă singuri. (Iacov 1:22)

Te ajută să creezi o relație personală cu Dumnezeu

O adevărată relație cu Dumnezeu trebuie să înceapă cu studierea Sfintelor Scripturi. Trebuie să medităm asupra Cuvântului, să ne rugăm lui Dumnezeu și în toate lucrurile să fim împlinitori ai voii Lui.

Trebuie să depunem tot efortul pentru a ajunge să-L cunoaștem pe Domnul nostru cît mai bine și să-L includem pe Dumnezeu în viața noastră de zi cu zi.

Dumnezeu dorește din toată inima să aibă o relație personală cu noi, dar pentru a avea această relație trebuie să conştientizăm nevoia noastră de El, trebuie să recunoaștem că suntem păcătoşi şi, prin credinţă, să-L primim pe Isus Hristos ca Domn și Mântuitor.

Să avem o relație cu Dumnezeu nu este chiar atât de greu cum li se pare unora. De îndată ce devenim copii ai Lui, noi primim Duhul Sfânt, care va începe să lucreze în inima noastră. Noi trebuie să ne rugăm fără încetare, să citim Biblia şi să ne alăturăm unei biserici în care cu adevărat este cinstit Cuvântul lui Dumnezeu. Toate aceste lucruri ne vor ajuta să creștem spiritual și să ne zidim un caracter plăcut Creatorului nostru.

Trebuie să ne încredem că Dumnezeu va fi cu noi în fiecare zi și ne va susține mereu. Doar așa putem avea o relație cu El. Chiar dacă, poate, nu vedem schimbări imediat, vom începe să le vedem în timp şi toate adevărurile vor deveni clare.
Vreau să-ți recomand  câteva articole care te vor ajuta să-ți faci o disciplină în studierea Sfintelor Scripturi: