(VIDEO) Cum să procedezi dacă soțul necredincios te oprește să te închini cu zeciuiala la biserică?

Întrebare:

Cum să procedez dacă soțul nu este credincios și nu înțelege importanța zeciuielii?Eu sunt casnică, îngrijesc copiii și gospodăria, Doar soțul este cel ce lucrează. Este păcat că nu pot da zeciuiala în acest caz?

Vă invit să urmăriți răspunsul în acest video. Găsiți și alte detalii și link-uri spre alte articole la subiect mai jos.

 

Nu recurgeți la înșelăciune

În primul rând, nu recurgeți la înșelăciune pentru a da zeciuiala. Nu este o soluție bună. Mă refer la rezerve de bani pregătite pentru zeciuială fără știrea soțului. Așa obișnuiesc unele femei să facă, dar nu este o soluție bună aceasta.

Nu trebuie să vă simțiți vinovată dacă nu aveți bani

Dacă nu aveți bani, nu trebuie să vă simțiți vinovată că ați săvârșit un păcat, pentru că nu puteți da zeciuiala.

Cel mai important lucru este să-l câștigați pe soț pentru Hristos

În Sfânta Scriptură este scris așa:

Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor când vă vor vedea felul vostru de trai: curat şi în temere. (1 Petru 3:1-2)

Tot așa este în cazul dvs. Soțul nu a ascultă Cuvântul, nu înțelege importanța zeciuielii. Cel mai important lucru acum este să-l câștigați pe soț pentru Împărăția lui Dumnezeu. Soțul dvs. trebuie să înțeleagă cine este Domnul Isus Hristos, ce a făcut Domnul Isus pentru el, să creadă în El și să fie mântuit. Este cel mai important lucru. Celelalte lucruri, inclusiv zeciuiala, sunt lucruri secundare.

Ați văzut că este scris să-l câștigați pe soț prin purtare. Cred că i-ați vorbit soțului și nu ascultă. Dar, dacă ascultă, nu încetați să-i vorbiți, să-i explicați din Scriptură. Dacă a ajuns discuția la zeciuială, nu opriți discuția doar aici la zeciuială. Vorbiți-i despre Domnul Isus, pentru ca soțul să înțeleagă starea lui păcătoasă, că merge la pierzare dacă nu se pocăiește, că mântuirea este doar prin Domnul Isus. Nu este suficient doar să-i vorbiți. Trebuie să-l cuceriți, să-l câștigați prin purtarea dvs, exact așa cum este scris:

Tot astfel, nevestelor, fiţi supuse şi voi bărbaţilor voştri; pentru ca, dacă unii nu ascultă Cuvântul, să fie câştigaţi fără cuvânt, prin purtarea nevestelor lor, când vă vor vedea felul vostru de trai: curat şi în temere. Podoaba voastră să nu fie podoaba de afară, care stă în împletitura părului, în purtarea de scule de aur sau în îmbrăcarea hainelor, ci să fie omul ascuns al inimii, în curăţia nepieritoare a unui duh blând şi liniştit, care este de mare preţ înaintea lui Dumnezeu. Astfel se împodobeau odinioară sfintele femei, care nădăjduiau în Dumnezeu şi erau supuse bărbaţilor lor; ca Sara, care asculta pe Avraam şi-l numea „domnul ei”. Fiicele ei v-aţi făcut voi, dacă faceţi binele fără să vă temeţi de ceva. (1 Petru 3:1-6)

Continuați să faceți bine soțului, să-i fiți supusă, să vă împodobiți așa cum scrie aici, să-i fiți supusă ca să-l câștigați prin purtarea dvs., prin felul de trai curat și în temere. Vă recomand să studiați cursul ”Căsătorie Fără Regrete” ca să puteți zidi o relație frumoasă cu soțul dvs. și să-l puteți câștiga pentru Hristos. Ieri s-a încheiat sesiunea CONSILIERE SPIRITUALĂ la Chișinău și mai mulți studenți au fost pregătiți să predea acest curs. Ei vor deschide grupe unde vor preda cursul și vor fi și grupe prin skype. Dacă sunteți interesată, scrieți-ne și vă recomandăm un grup. Ar fi minunat dacă ar accepta soțul să studiați acest curs împreună. Dacă acceptă soțul să studiați amândoi împreună acasă, puteți începe cu unul mai simplu, cursul de 40 de minute ”Cum să-ți zidești o familie trainică?”. Vă recomand să citiți și acest articol: ”Ce să facă soţia când soţul nu are interes pentru lucrurile spirituale?”.

Nu trebuie să vă simțiți apăsată, pentru că nu puteți da zeciuială la biserică sau pentru că nu puteți lua parte financiar la lucrarea lui Dumnezeu. Însă, cu ceea ce puteți lua parte la lucrare, implicați-vă. Dumnezeu să deschidă inima soțului ca să primească adevărul Evangheliei și să fie mântuit!