Ce să faci când ai tulburări spirituale și temerea că ești stapânit de duhuri rele?

Am primit o întrebare a unei femei care crede că este stăpînită de duhuri rele și suferă de temeri și tulburări. Am încercat să o sfătui din perspectiva Bibliei. Iată problema cu care se confruntă:

Ajutați-mă, vă rog. Nu știu ce se întâmplă cu mine. Am sfințit casa și în timp ce citea preotul, m-am simțit rău. Nu am dormit un ochi. Tresăream în continuu. După asta, viața mea s-a schimbat. Fac accese, râgâi întruna, din cinci în cinci minute, privirea mi se schimbă, ș.a.m.d. M-am adresat aceluiași preot și mi-a zis că ce am în mine nu-i în stare să scoată. M-am adresat altui preot, dar el mi-a zis că am nevoie de ani la rând ca să-mi fie bine. Vă rog ajutați-mă. Am copil micuț și mă tem chiar și pentru viața lui. 

tulburăriDin mesajul dumneavoastră nu-mi pot da seama ce vi se întâmplă și cu atât mai mult nu pot înțelege de ce au fost cauzate aceste stări. Poate este vorba de un duh necurat care vă chinuiește în felul acesta, dar poate fi și ceva de natură fiziologică.

În primul rând, vă sfătuiesc să faceți tot efortul ca să înțelegeți bine mesajul Evangheliei din Sfânta Scriptură, să credeți din toată inima în Domnul Isus Hristos și să vă pocăiți. Aceasta înseamnă că trebuie să vă cereți iertare pentru toate păcatele pe care le-ați săvârșit până acum și apoi să luați hotărârea fermă în inimă să deveniți o adevărată ucenică a Domnului Isus Hristos, ca să urmați cu toată scumpătatea toată învățătura Lui, așa cum este scrisă pe paginile Noului Testament. În ziua când veți lua această hotărâre, Dunnezeu vă va naște din nou și vă va da și Duhul Lui cel Sfânt. În Epistola către Efeseni Apostolul Pavel a scris astfel:

Şi voi, după ce aţi auzit Cuvântul adevărului (Evanghelia mântuirii voastre), aţi crezut în El şi aţi fost pecetluiţi cu Duhul Sfânt care fusese făgăduit şi care este o arvună a moştenirii noastre, pentru răscumpărarea celor câştigaţi de Dumnezeu, spre lauda slavei Lui. (Efeseni 1:13-14)

În ziua când veți lua această decizie și veți fi născută din nou, Duhul Sfânt vă va pecetlui și va veni să locuiască în ființa dumneavoastră. Iar acolo unde vine să locuiască Duhul Sfânt nu mai pot locui nici un alt fel de duhuri necurate. Odată cu primirea Duhului Sfânt, veți începe să experimentați roada acestuia printre care este și pacea, așa cum este scris în Epistola către Galateni:

Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia, blândeţea, înfrânarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. Cei ce sunt ai lui Hristos Isus şi-au răstignit firea pământească împreună cu patimile şi poftele ei. (Galateni 5:22-24)

Odată întoarsă la Dumnezeu, trebuie să țineți disciplina spirituală pe care trebuie să o aibă fiecare creștin. În primul rând trebuie să începeți zilnic să citiți și să studiați Sfintele Scripturi. Apoi, trebuie să învățați să vă rugați zilnic. Să căutați o biserică locală unde se adună adevărați ucenici ai Domnului Isus Hristos, care doresc să trăiască toată învățătura Lui și pastorul să fie un om care trăiește potrivit cu ceea ce predică. De acum înainte să le spuneți la toți oamenii despre Domnul Isus Hristos și să fiți martoră a Lui, așa cum a poruncit El tuturor celor ce vor urma învățătura Lui. Vă invit să citii și aceste articole care le puteți găsi relevante la situația dumneavoastră:

Mântuirea îndrăciților, lunaticilor și bolnavilor de epilepsie

Cum să te eliberezi de frica duhurilor necurate?

Poate fi creștinul posedat de demoni?
 
Dacă într-un om nu locuiește Hristos, atunci vin alte duhuri?

Despre izgonirea duhurilor necurate

Așa să vă ajute Dumnezeu și dacă mai aveți și alte întrebări, le puteți adresa folosind formularul de pe site sau direct la email.