Cum să te eliberezi de frica duhurilor necurate?

Întrebare: 

Problema mea este că am dezvoltat o frică de tot ce-i legat de cel necurat. Până nu demult aveam o frică îngrozitoare când auzeam despre oameni posedați și teama mea se manifestă prin faptul că nu cumva cineva posedat sau care a participat la un ritual de exorcizare să se atingă de mine sau să merg prin locurile unde au avut loc asemena ritualuri. Mi-e frică de parcă ași putea contracta o boala, sau de parcă s-ar putea întâmpla ceva rău. În prezent sunt în Irlanda, unde am văzut o mulțime de persoane fani ai rock-ului greu care purtau diferite însemne sataniste, iar recent într-un centru comercial am văzut o domnișoară care purta la gât o pentagramă întinsă, care din câte am citit este un simbol al sataniștilor. Când am văzut-o, pur și simplu am încredemin, m-a apucat panica și am intrat în depresie. Acum nu știu ce să fac. Sunt disperat. Îmi este frică să ies din casă sau să merg în acel centru comercial. Îi este frică să mă ating de persoanele care merg în acel centru comercial, deoarece este în centru orașului. Acolo merg foarte multe persoane, chiar și colegi de la serviciu de la mine. Din cauza acestei frici au de suferit mai ales cei apropiați mie, deoarece devin furios, mă cert deseori cu ei și sunt mereu suspicios să aflu dacă n-a fost cineva în acel centru comercial, nu a mers cumva prin locul unde am văzut persoana cu pentagrama, sau nu s-a atins cineva care a fost prin acel centru comercial de cei apropiați mie. Și, probabil, cel mai rău lucru este faptul că pentru a mă apăra cumva de toate acestea folosesc aghiazma, pe care o adaug în tot – în săpun pentru a mă spăla pe mâini, pentru a stropi hainele ș.a, pentru a dezinfecta tot ce consider necurat. Și mă întreb, oare nu speculează cumva cel necurat frica aceasta, pentru a mă face să păcătuiesc și mai tare, îndepărtându-mă de cei apropiați și izolându-mă de oameni? Vă rog frumos să îmi dați un sfat ce-ar trebui să fac ca să pot merge liniștit la acel centru comercial chiar dacă pe acolo a trecut cineva care purta semne satanice și pot să nu mă tem de atingerea unor astfel de „necurați”? Vă mulțumesc anticipat. 

Dumneavoastră ați devenit conștient despre realitatea luptei spirituale care se dă în lumea aceasta, realitate care este ignorată de cei mai mulți oameni. Acum, partea rea este că nu cunoașteți lucrurile până la urmă și apelați la „soluții” care nu pot da nici un rezultat în această luptă.  Ca să cunoașteți bine adevărul despre lumea spirituală trebuie să studiați Biblia. Nu știu cât ați citit din Biblie, dar este important să o citiți din nou, în întregime. Citiți mai întâi Noul Testament și apoi Vechiul Testament. Vă recomand să faceți rost de cursul „Doamne, învață-mă să fiu biruitor în lupta spirituală” de Kay Arthur. Acesta este un curs biblic inductiv care vă va ajuta să studiați în profunzime subiectul luptei spirituale și să cunoașteți realitatea despre diavol, despre duhurile necurate dar și despre armele care le pune Dumnezeu la dispoziția copiilor Săi ca ei să poată trăi o viață biruitoare și fără frică. 

Citind Biblia veți înțelege clar că trebuie să deveniți creștin adevărat și aceasta se poate întâmpla doar prin naștere din nou și intrarea în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos. Nașterea din nou se întâmplă atunci când omul ia hotărârea să se pocăiască de toate păcatele săvârșite anterior și să urmeze cu toată scumpătatea învățătura Mântuitorului așa cum o găsim lăsată în Noul Testament. În clipa când veți lua această hotărâre și Îi veți spune lui Dumnezeu în rugăciune, va avea loc nașterea din nou, care este o naștere spirituală pentru că veți primi în inimă Duhul Sfânt. Din moment ce veți primi Duhul Sfânt veți avea putere să fiți totdeauna biruitor asupra oricărui atac al diavolului sau a duhurilor necurate și veți trăi o viață biruitoare, căci este scris în Scriptură: 

Voi, copilaşilor, sunteţi din Dumnezeu; şi i-aţi biruit, pentru că Cel ce este în voi este mai mare decât cel ce este în lume. (1 Ioan 4:4) 

Începeți să vă rugați zilnic. Învățați pe dinafară psalmul 91 și oridecâte ori vă vine teama, rugați-vă cu cuvintele acestui psalm. Vă pun mai jos întreg textul psalmului. 

Cel ce stă sub ocrotirea Celui Preaînaltși se odihnește la umbra Celui atotputernic,zice despre Domnul: „El este locul meu de scăpare și cetățuia mea,Dumnezeul meu în care mă încred!”Da, El te scapă de lațul vânătorului,de ciumă și de pustiirile ei.El te va acoperi cu penele Luiși te vei ascunde sub aripile Lui.Căci scut și pavăză este credincioșia Lui!Nu trebuie să te temi nici de groaza din timpul nopții,nici de săgeata care zboară ziua,nici de ciuma care umblă în întuneric,nici de molima care bântuie ziua în amiaza mare.O mie să cadă alături de tine,și zece mii la dreapta ta,dar de tine nu se va apropia.Doar vei privi cu ochiiși vei vedea răsplătirea celor răi.Pentru că zici: „Domnul este locul meu de adăpost!”și faci din Cel Preaînalt turnul tău de scăpare,de aceea nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău.Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale;și ei te vor duce pe mâini,ca nu cumva să-ți lovești piciorul de vreo piatră.Vei păși peste lei și peste năpârciși vei călca peste pui de lei și peste șerpi. –„Fiindcă Mă iubește – zice Domnul – de aceea îl voi izbăvi;îl voi ocroti, căci cunoaște Numele Meu.Când Mă va chema, îi voi răspunde;voi fi cu el în strâmtorare,îl voi izbăvi și-l voi proslăvi.Îl voi sătura cu viață lungăși-i voi arăta mântuirea Mea.” (Psalmul 91)

Căutați în orașul unde locuiți o biserică nou-testamentală, adică o biserică care învață și trăiește potrivit cu cele scrise în Noul Testament. Apropiați-vă de pastor, spuneți-i despre situația dumneavoastră și cereți-i consiliere duhovnicească. Începeți să mergeți sistematic la serviciile divine ale bisericii și căutați să vă însrieți și la un grup de studiu biblic. 

Dumnezeu să vă ajute să deveniți un adevărat ucenic al Domnului Isus Hristos, să vă elibereze de orice frică și să vă facă toteauna biruitor în lupta spirituală.