Este rugăciunea „Tatăl nostru” un descândec de deochi?

Întrebare:

Ma confrunt cu o problema, iar sfatul dumneavoastra ar fi binevenit. Mama este deseori deocheata cand vine acasa de la bunici si ma pune pe mine sa ii zic rugaciunea „Tatal nostru” de 3 ori. Sunt singura ca stiti aceasta „rezolvare” al deochiului. Ma simt foarte prost facand asta pentru ca il vad ca un descantec. Poate gresesc. I-am zis mamei ca mi se pare ca un descantec si  ea a zis ca nu e adevarat. Vreau sa stiu parerea dumneavoastra pentru ca sigur se va mai intampla si data viitoare la fel si nu vreau sa fac ceva ceea ce Domnului nu ii place. Dumnezeu sa va binecuvanteze pentru ajutorul dat.

Descântec de deochi

Sunt de acord că mulți oameni concep rugăciunea „Tatăl nostru” ca un descântec, sau cel puțin ca un substituent al acesteia. De ce? Pentru că oamenii nu intră în sensul rugăciunii și cred că cuvintele ei în sine au o putere magică de vindecare sau protejare. Domnul Isus a lăsat rugăciunea „Tatăl nostru” ca și un model în baza căruia să ne putem ruga potrivit cu situațiile prin care trecem și nevoile specifice pe care le avem.

Când va veni mama dumneavoastre data viitoare acasă deochiată și vă va cere să-i spuneți rugăciunea „Tatăl nostru”, vă sfătuiesc să deschideți capitolul 6 din Evanghelia după Matei și să-i citiți cu voce tare în întregime cele spuse de Mântuitorul în versetele 5-15. 

Când mama vă cere să vă rugați să nu o refuzați. Rugați-vă totdeauna și rugați-vă și cu cuvintele proprii. Folosiți această dorință a ei să vă rugați ca să o învățați din Sfintele Scripturi despre rugăciune. Vă mai recomand să faceți rost de cursul „Doamne, învață-mă să mă rog” care este un studiu biblic inductiv pentru copii, dar care i-a ajutat și pe mulți maturi să învețe sensul fiecărei fraze din rugăciunea „Tatăl nostru”.  

Vă recomand să-i citiți mamei aceste articole și predici: 

Vă mai recomand și aceste articole să le citiți mamei: 

Dumnezeu să o ajute pe mama dumneavoastră să creadă în Domnul Isus din toată inima și să intre în Noul Legământ cu El. Atunci va primi Duhul Sfânt și nu va mai avea putere asupra ei deochiul sau alte blesteme ori vrăjitorii pe care poate cineva dori să i le facă.