Cum să procedezi când ți se fac profeții despre care nu știi ce să crezi?

Întrebare: 

Dumnezeu spunea că casa mea arde de jos până sus și că pe mine mă vede îmbrăcată într-o rochie albă, dar numai pe jumătate croită și mi-a zis să mă rog, pentru că Dumnezeu să îmi poată termina rochia. Asta mi-a spus un prooroc de la penticostali.

Dacă ceea ce mi-ați scris cuprinde tot mesajul care l-ați primit de la prooroc, nu cred că este vorba despre o proorocie ci, mi se pare că, este mai degrabă o manipulare și șarlatanie. Dacă ați păcătuit cu ceva, atunci un prooroc adevărat ar fi venit și v-ar fi spus specific care este păcatul și care este soluția. Așa procedează profeții adevărați. Citiți, spre exemplu, capitolul 22 din cartea 1 Împărați și veți vedea care este diferența dintre adevărații și falșii profeți. Vedeți cum a vorbit Mica și ce mesaj a transmis el de la Dumnezeu. A spus foarte clar ce se va întâmpla și de ce și i-a sugerat lui Ahab și soluția. Dacă lua aminte la proorocia lui avea să rămână în viață.   

Dacă, în cazul dumneavoastră, ar fi fost vorba despre o profeție adevărată, proorocul avea să vă spună deslușit ce vrea să vă comunice Dumnezeu. Profețiile de felul acesteia seamănă mai degrabă cu pretinsele „profeții” ale pretinșilor „proroci” păgâni ale căror mesaje putea fi îndreptățite orice s-ar fi întâmplat, ca în cazul oracolului de la Delfi. În 547, perşii erau deja la graniţa cu Lidia, dincolo de fluviul Halys. Trimişii lui Cresus întreabă dacă Regele să treacă sau nu fluviul Halys, altfel spus, dacă să pornească sau nu împotriva Persiei. Răspunsul Pythiei, rămas celebru, a sunat aşa: „Dacă regele Cresus trece fluviul Halys, el va distruge un mare imperiu!“ Convins că e vorba de imperiul persan, Cresus trece fluviul. În cele din urmă a fost înfrânt, dus la curtea lui Cyrus şi pus pe rug. Regele persan l‑a graţiat în ultimul moment. Răspunsul Pythiei a fost unul prin care profeţia nu risca să treacă drept falsă. Învins de Cyrus, Cresus a distrus un mare imperiu: al său. Şi dacă‑l învingea pe Cyrus, distrugea un mare imperiu: „pe cel persan“. 

 

Cam așa mi se pare și  această „proorocie” care vă alarmează acum și pare mai mult a ghichit și a păgânism, care nu vă aduce nici mângâiere, nici zidire sufletească, nici îndreptare, ci doar tulburare, frică și îngrijoare. Vă mai recomand să citiți alte trei articole pe care le-am scris la acest subiect: 

 

Cum poți ști dacă ai darul de proorociță?

 

Ce să credem despre darul de clarvăzător?

 

Este necesar să mergi la proroc când vrei să te căsătorești?

 

Care este diferența dintre un proroc și ghicitor?

 

Cum să deosebești prorocii mincinoși de cei adevărați?

 

Au folosit prorocii plante halucinogene când au văzut vedenii?

 

Ce spune Biblia despre tălmăcirea viselor?

 

Puneți-vă toată credința și nădejdea în Cuvântul lui Dumnezeu și cercetați-vă în lumina Lui. Dacă vă mustră Duhul Sfânt cu privire la anumite păcate, atunci mărturisiți-le, lăsați-vă de ele și trăiți în ascultare cu Dumnezeu de acum înainte.