Te va ajunge pedeapsa lui Dumnezeu dacă îți îndrepți căile înaintea Lui?

Întrebare:

Împreună cu prietena mea trăim în concubinaj și am dat naștere la doi copii. Am căzut împreună de acord să ne abținem de la relații sexuale, pentru că vrem să ne îndreptăm căile în umblarea noastră cu Dumnezeu. Eu știu că noi deja am fost judecați, dar ne va pedepsi El dacă noi căutăm acum să facem voia Lui? Ajutați-ne, vă rog. 

Este rău că ați ales să trăiți în concubinaj atâția ani, dar este bucurie să aflu că ați ajuns să-L cunoașteți pe Dumnezeu și că doriți acum să vă îndreptați căile în umblarea cu El, și chiar ați și început să faceți aceasta prin faptul că ați refuzat să mai întrețineți relații sexuale până vă legalizați relația înaintea Lui și înaintea oamenilor. Dumnezeu să vă ajute să oficiați cât mai curând cununia și înregistrarea căsătoriei la oficiul stării civile. Doar atunci relația voastră sexuală va fi dreaptă și în limitele voii lui Dumnezeu.

Cartea prorocului Isaia începe cu o descrierea tristă a apostaziei în care ajunsese poporul Israel. Dumnezeu îi mustră grav, apoi îi cheamă la pocăință și să-și îndrepte căile, zicând:

“Spălaţi-vă deci şi curăţiţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe cari le-aţi făcut! Încetaţi să mai faceţi răul! Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!” “Veniţi totuşi să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cîrmîzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lîna. De veţi voi şi veţi asculta, veţi mînca cele mai bune roade ale ţării; dar de nu veţi voi şi nu veţi asculta, de sabie veţi fi înghiţiţi, căci gura Domnului a vorbit.” (Isaia 1:16-20)

Vedeți? Dumnezeu le spune că dacă ar fi păcatele lor cum e cârmâzul, adică grele, aproape imposibile de înlăturat, şi dacă se vor întoarce cu pocăință la Dumnezeu, păcatele lor se vor face ca zăpada, adică vor fi înlăturate. Apoi spune că dacă vor voi și vor asculta, vor mânca cele mai bune roade ale țării pe care Dumnezeu dorea să le dea lor. Așa este și în cazul cuplului vostru. Dacă ați ales să ascultați de Dumnezeu și v-ați pocăit, păcatele v-au fost iertate cu desăvârșire în clipa când ați intrat în Noul Legământ cu Domnul Isus. Acum, dacă veți trăi în ascultare de Dumnezeu, să știți că El dorește și este gata să vă binecuvânteze căsătoria și să vă dea să vă bucurați de “cele mai bune roade” ale căsătoriei voastre. Lipiți-vă strâns, dar, de Dumnezeu!