Cum să cunoşti darul tău spiritual?

Întrebare:

Ştiu că fiecare creştin născut din nou posedă cel puţin un dar spiritual. Cum pot să aflu care este darul meu? Ştiu că există manualul cu studiul respectiv, dar aflându-mă departe de casă, nu ştiu cum aş putea face rost de el. Voi fi recunoscătoare dacă veţi plasa un studiu cu privire la darurile spirituale pe acest portal. Cel mai mult mă interesează să aflu care este darul meu?

Ca să-ţi cunoşti darurile pe care le-ai primit de la Duhul Sfânt să slujeşti Bisericii lui Hristos, urmează aceşti trei paşi importanţi.

1. Studiază Sfintele Scripturi

În Biblie se află toată învăţătura despre darurile duhovniceşti şi multe exemple ale oamenilor care şi-au pus în slujba Bisericii aceste daruri. Cursul de studiu biblic „Darurile spirituale” este unul foarte profund şi practic. Vă recomand cu toată insistenţa să faceţi rost cât mai curând de acest curs şi să-l studiaţi în grup sau individual. Cursul nu se gaseşte în librării şi va trebui să contactaţi pe profesorii sau studenţii Institutului Internaţional de Studii Biblice Inductive. Nu poţi cunoaşte darurile spirituale pe care le posezi dacă nu ştii mai întâi cum se manifestă fiecare dar în parte şi ce funcţie îndeplineşte în Trupul lui Hristos.

2. Slujeşte în Evanghelie

Nu proceda ca unii care toată viaţa nu fac nimic în Evanghelie spunând că ei mai întâi vor să-şi cunoască darul şi apoi se vor apuca de făcut ceva. Să vă dau un exemplu simplu. Cum ai putea să ştii despre cineva că poate fi un sportiv bun, dacă nici odată nu i s-a oferit posibilitatea şi n-a încercat să facă sportul respectiv? Cum poţi afla despre cineva că este un pictor bun dacă nici odată nu a încercat să picteze? Atunci când facem anumite lucruri ajungem să ne cunoaşte şi abilităţile noastre vizavi de ele. De aceea, fii gata şi slujeşte în Evanghelie. De obicei (dar nu este o regulă) te vor atrage slujirile care corespund darului sau darurilor tale spirituale.

3. Fii atent la dorinţa sfinţilor

De obicei, sfinţii observă cine le împlineşte cel mai bine anumite nevoi şi vor apela la slujba persoanei respective. De aceea, fii atentă la ce te roagă sfinţii să faci şi vezi dacă nu cumva slujirile acestea pe care ţi le solicită ei scot la iveală darurile pe care le-ai primit de la Duhul Sfânt când te-ai născut din nou.

De fiecare dată când predau cursul „Darurile spirituale” obişnuiesc să-i întreb pe ucenici dacă cunosc pe cineva din mijlocul lor cu darul respectiv şi toţi indică la unele şi aceleaşi persoane. Aceasta ne arată că oamenii văd darurile noastre şi apelează la noi să le slujim potrivit cu darul primit.

Dacă la o persoană sau la mai multe nu le place cum faci o anumită slujbă, aceasta încă nu înseamnă că nu ai darul respectiv. Iar dacă crezi că ai un anumit dar şi insişti să le slujeşti oamenilor fără ca lor să le placă şi să solicite aceasta, trebuie să-ţi pui întrebarea dacă chiar ai darul duhovnicesc care crezi.

Ce dar spiritual are cititorul şi cum a aflat aceasta?