Ministerul Sănătății interzice inaugurarea memorialului copiilor avortați pe teritoriul instituțiilor publice

După mai multe discuții și dezbateri, Ministerul Sănătății a respins solicitarea A.O. ”Pentru Familie” de a inaugura memorialul copiilor avortați în fața unei maternități.

Ministerul interzice inaugurarea sculpturii ”Mamă, nu mai plânge!”, comandată în cadrul proiectului ”Dreptul la Viață al Copilului Nenăscut”, pe teritoriul oricărei instituții publice, pentru că ”avortul este legal, este un drept al femeii”:

”Voi priviți la consecințe, noi privim aceasta din perspectiva dreptului femeii. Orice instituție publică activează în baza legii. Avortul este legal, iar proiectul vostru este anti-avort.” 

Citiți aici argumentarea în scris a Ministerului Sănătății.

A.O. ”Pentru Familie” a solicitat, la recomandarea arhitectului-șef interimar al Consiliului Municipal Chișinău, domnului Ivan Carpov, cu acordul prealabil al Directorului spitalului ”Centrul Mamei și al Copilului” din Chișinău, domnului Ștefan Gațcan, să fie amplasată sculptura pe teritoriul spitalului ”Centrul Mamei și al Copilului”, în fața maternității.

Deși a fost recomandarea Consiliului Municipal Chișinău și a directorului spitalului ”Centrul Mamei și al Copilului”, hotărârea Ministerului este decisivă, pentru că Ministerul este formator de politici publice în domeniu, iar politica promovată de Minister este una pro-avort.

Anual în Moldova pierdem prin avort 60 000 de vieți umane. 

Așteptăm sfaturile dvs.

Invităm cititorii noștri și susținătorii proiectului să ne recomande o soluție. Ce putem face în această situație, ce sugestii aveți?

Cine poate să ofere un spațiu pentru amplasarea memorialului copiilor avortați?

Solicităm ajutorul și sfatul dvs. Cine poate și dorește să ofere un spațiu pentru amplasarea monumentului ”Mamă, nu mai plânge!”, memorial copiilor avortați? 

Acest loc trebuie să fie vizibil și potrivit pentru amplasarea acestui monument.

Așteptăm recomandările și sugestiile dvs. și vă invităm să vă rugați pentru această nevoie.