Filmul OUT cu desene aminate LGBT și copilul tău | Pastor Vasile Filat

În luna mai, compania DISNEY, care produce desene animate pentru copii, foarte populare în lumea întreagă, de exemplu Frozen, a mai produs un film care se numește OUT. Filmul OUT are doar 9 minute și promovează direct ”valorile” comunității LGBT. În acest film, Greg și Manuel au o atracție homosexuală unul față de altul și problema care se pună în film este cum să spună părinților despre aceasta. OUT înseamnă ieșirea afară, ieșirea în public. Filmul încurajează să spui familiei despre atracția homosexuală.

Cum să ne protejăm copiii de această pomovare a homosexualității?

Filmul deja a fost tradus în mai multe limbi și cu siguranță va apărea și în limba română. Suntem îngrijorați de această promovare, pentru că noi suntem creștini și ne dorim pentru copiii noștri să urmeze valorile creștine, să-L urmeze pe Domnul nostru Isus Hristos. Cu siguranță, copilașii vor ajunge să dea peste acest film să-l privească. Întrebarea este ce putem face ca și părinți, bunei, creștini, pentru că noi înțelegem că homosexualitatea este un pericol și n-am vrea să îi afecteze pe copilași.

Opțiunea să nu permitem copiilor să privească filmul OUT

O opțiune ar fi să nu vadă copiii acest desen animat, dar nu știm cât va funcționa, pentru că copilul își dorește tocmai ceea ce-i interzici. Să facem proteste? Nu știu cât de mult vor aduce impact și rezultat. Nu spun că nu trebuie să ne expunem, pentru că și eu aceasta fac prin acest video și articol, îmi expun opinia. Mie mi-a plăcut opțiunea unei doamne profesor din Norvegia pentru astfel de situații, pentru că nu va fi acesta ultimul film despre homosexualitate. Disney, dacă până acum încerca să includă câte un personaj gay, acum în mod tranșant promovează homosexualitatea. Acesta a devenit subiectul central al filmului.

Opțiunea să discutăm și să analizăm filmul OUT

Această doamnă propune să privim împreună cu copiii filmul OUT și apoi să-l discutăm împreună cu copiii. Eu cred că este bună opțiunea aceasta și este posibilă, pentru că în film nu sunt scene erotice și pentru că în baza filmului putem analiza subiectul. Această doamnă profesor propune pentru analiză metoda celor 5 degete:

Primul deget: Ce personaj din desenul animat mi-a plăcut și de ce?
Al doilea deget: Ce personaj nu mi-a plăcut și de ce?
Al treilea deget: Care sunt lucrurile pe care le-am învățat din acest film?
Al patrulea deget: Ce m-a amuzat și ce m-a făcut să râd?
Al cincilea deget: Ce spune Domnul Isus Hristos despre ceea ce am privit?

Un lucru important pe care să-l facem este să aducem Biblia alături când începem să privim filmul OUT, dar și la discuție. Analiza o facem în baza Bibliei. Cred că este potrivit să deschidem textul de la Geneza 2:18-25, unde este scris despre crearea femeii și instituirea căsătoriei:

Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” Domnul Dumnezeu a făcut din pământ toate fiarele câmpului şi toate păsările cerului şi le-a adus la om, ca să vadă cum are să le numească, şi orice nume pe care-l dădea omul fiecărei vieţuitoare, acela-i era numele. Şi omul a pus nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi tuturor fiarelor câmpului, dar, pentru om, nu s-a găsit niciun ajutor care să i se potrivească. Atunci, Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om. Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi ‘femeie’, pentru că a fost luată din om.” De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup. Omul şi nevasta lui erau amândoi goi şi nu le era ruşine.

Numaidecât după analiza celor 5 degete, degetul cel mare, care corespunde celei de-a cincea întrebări, îl strângem în pumn sub celelalte patru, prin care explicăm că Domnul Isus rămâne în centru și El le hotărăște pe celelalte, El ne învață ce trebuie să ne placă și ce nu, ce este bine și ce este rău.

Recomandări de manuale de studiu biblic prin care să formăm copiilor o gândire corectă

De asemenea, pe lângă această analiză, faceți rost de cursul nou pe care l-am publicat noi recent ”Călătorie în lumea digitală”, pentru că abordăm acest subiect în acest curs și-i învățăm pe copii cum să analizeze informația pe care o primesc pe calea tehnologiilor informaționale. Vă recomand și cursul de studiu biblic ”Creația uimitoare a lui Dumnezeu”. Chiar la primele lecții se va pune temelia pentru aceste învățături, crearea omului, și anume că Dumnezeu i-a creat bărbat și femeie, că Dumnezeu a creat căsătoria și că este numai între un bărbat și o femeie.

Să-i învățăm pe copii să gândească biblic

Cu mai mulți ani în urmă, aici în Republica Moldova, foarte mult se insista la introducerea în școli a cursului ”Deprinderi de viață”, care includea învățături rele, nu-mi amintesc acum ce anume. Dar, primul lucru pe care l-am făcut atunci a fost să cumpăr acele cărțulii și să le studiez împreună cu copiii mei cu Biblia alături. Studiam împreună și apoi comparam dacă este corect în baza Bibliei. În felul acesta ei s-au învățat să analizeze toate lucrurile din perspectiva Bibliei, prin filtrul Scripturii.

Noi trebuie să-i învățăm pe copii să gândească biblic. Copiii mai apoi vor fi cei care vor transmite adevărurile, valorile Bibliei și altor copii cu orice ocazie, discuție care va apărea între ei. Ei vor ști cum să le prezinte, cum să argumenteze, dacă acasă au făcut analiza împreună cu părinții. Astfel de exerciții ne vor ajuta să-i creștem pe copiii noștri sănătoși în credință, sănătoși în gândire și vorbire.

Ce încă credeți că putem face pentru copiii noștri așa încât aici pe pământ să urmeze fericiți pe Domnul Isus și apoi să intre în Împărăția lui Dumnezeu?