Despre iniţiativa readucerii manualului ”Deprinderi de viaţă” în şcoli

Întrebare:

Cum comentati declaratia premierului Filat in legatura cu readucerea manualului “Deprinderi in viata” in scoli?

Cu îngrijorare… În articolul cu noutatea este scris:

Asta dupa ce mai mult organizatii crestine au protestat si au acuzat autorii manualelor de promovarea desfraului in scoli, prin termenii de “sex” si “viata sexuala”. Expertii, la randul lor, spun ca elevii trebuie invatati sa actioneze in diferite situatii pe care le intalnesc in viata, avand in vedere ca sursele de informatie necontrolate sunt foarte multe. Ulterior, din programul de studiu a fost exclus capitolul “Educatia sexuala”.

Nu este chiar aşa… Organizaţiile obşteşti au protestat în mare parte nu pentru că au fost introduşi termenii “sex” şi “viaţă sexuală” în manual, ci pentru că acestea erau prezentate în mod pervers şi nu cum au fost create de Dumnezeu ca să fie pentru soţ şi soţie în cadrul familiei.

Copiii noştri au nevoie de o educaţie sexuală corectă prin care să înveţe abstinenţă şi cum să se păstreze curaţi până la căsătorie ca să poată întemeia familii sănătoase şi trainice.

Este îmbucurătoare promisiunea de consultare a reprezentanţilor bisericii pentru a duce la un rezultat bun şi a nu provoca noi tensiuni în societate. Întrebarea mea însă este dacă vor fi chemaţi la masa de discuţii reprezentanţii tuturor confesiunilor  creştine care activează pe teritoriul ţării noastre sau  va fi ca în cazul iniţiativei de introducere a religiei în şcoli?

O altă îngrijorare o am cu privire la modulele din acel manual. Îmi amintesc că atunci când se dădeau discuţiile, am consultat şi eu manualul “Deprinderi de viaţă” şi am rămas dezamăgit să văd că la cuprins nici măcar nu apărea cuvântul “familie” şi nici subiecte care să se relateze la pregătirea pentru întemeierea unei familii. Cred că nu doar capitolul despre educaţia sexuală ci întreg cuprinsul manualului necesită să fie revizuit cu atenţie.

Îmbucurător este faptul că guvernul şi-a îndreptat privirea spre problemele de care se confruntă familiile şi copiii şi caută intens soluţii.