Cum este corect: excluderea din biserică sau termen de corecție?

Întrebare:

Vreau să concretizez o situație, care pentru mine este ca o piatră de poticnire și în unele momente mă apasă mult. O prietenă de a mea, care este și membră a bisericii, a divorțat de soțul ei (care, printre altele, este al doilea soț) și s-a căsătorit cu al treilea soț. Bine, prima dată cînd a divorțat, avea un motiv, să spunem evanghelic, primul soț o înșela. Cu al doilea a trăit aproape 16 ani și a spus că nu-l iubește și nu mai poate trăi cu dînsul. Și deodată s-a căsătorit cu al treilea. Toți trei nu erau creștini. Adică al doilea o vreme a fost, apoi a plecat din nou în lume. Mai mult m-a mirat: cum au hotărît problema frații din sfatul frățesc: au exclus-o din membrii bisericii și i-au dat termen de corecție 2 ani. Nu înțeleg, peste doi ani aceasta nu va mai fi preacurvie? Deoarece ea, din cîte înțeleg, nu are de gînd să divorțeze, îl iubește foarte mult. Care este hotărîrea corectă în acest caz?

 
Îmi pare foarte rău pentru prietena dumneavoastră care așa și nu a înțeles ce este căsătoria și gravitatea ruperei acestui legămînt. De fapt, cred că nu a înțeles niciodată dragostea lui Hristos și nici nu cred că L-a cunoscut vreodată pe Dumnezeu ca Adonai, Domn al vieții ei. Dacă Hristos este Domnul vieții mele, eu îmi pun toată inima, toate dorințele, visele pentru a plăcea Domnului meu și-mi găsesc toată plăcerea în El. El îmi satisface nevoile mele. Atunci cînd o femeie va căuta să zidească relații statornice, constante cu Dumnezeu, doar atunci va simți împlinire cu soțul ei. Aceasta nu înțeleg multe femei și ajung să fie nefericite și caută împlinirea în afara căsătoriei, de aceea prietena dumneavoastră a ajuns în această situație. Pe acest portal sunt foarte multe articole cu privire la căsătorie și recăsătorie, vi le-aș recomanda să le citiți. Pentru că prietena dumnevoastră, în cazul ei specific, a păcătuit divorțînd de al doilea soț pe un motiv neîntemeiat, ea a fost exclusă din biserică. Excluderea din biserică este o pedeapsă aplicată unui membru de biserică care nu trăiește conform Scripturii. Termenul de corecție vorbește despre dragostea fraților față de prietena dumnevoastră. De ce? Pentru că aceștia speră ca în perioada de corecție ea se va pocăi de păcatul ei și se va întoarce la Hristos. Păcatul săvîrșit de ea va rămîne și ea va suporta consecințele mai devreme sau mai tîrziu. Fiindcă avem un Dumnezeu milostiv, El întotdeauna ne oferă șansa de a ne îndrepta, El așteaptă și speră să ne întoarcem la El. Acum, dacă ea se pocăiește, nu mai poate face un alt păcat, divorțînd de al treilea soț, ci trebuie să rămînă credincioasă pînă la moarte acestuia. 

Vă invit să studiați cursul Căsătorie fără regrete personal sau cu prietena dumneavoastră, sau să vă alăturați unui grup de studiu biblic prin skype.