Cum să convingi pe sora ta creştină să nu accepte căsătoria cu bărbat necredincios?

Întrebare :

Sora mea a împlinit 22 de ani, slujeşte în biserică, dar prieteneşte cu un băiat necredincios. El parcă este un băiat bun, în sens că nu bea, nu fumează şi, după criteriile lumii acesteia, este un tânăr exemplar. Din discuţia cu sora mi-am dat seama că ea înţelege că este mai bine să prietenească cu un creştin, dar problema este că nu ştie unde poate găsi un astfel de băiat? Acum aceasta este o mare problemă în multe biserici pentru că sunt mai multe fete dar nu sunt băieţi credincioşi. Multe fete se căsătoresc cu bărbaţi necredincioşi dar eu nu doresc ca sora mea să procedeze la fel. Am discutat cu ea şi parcă înţelege totul, dar mi-a răspuns : „Şi cât pot să aştept eu până mă voi căsători ? Unde să găsesc un bărbat credincios ?” Mă tem că prietenul acesta o va cere în căsătorie şi ea va accepta. Cum o pot convinge să nu facă aceasta ?

Cum să convingi pe sora ta creştină să nu accepte căsătoria cu bărbat necredincios?Întâlnirile nu sunt bune

Este trist în general că sora Dvs. a acceptat întâlnirile, pentru că aceasta nu este biblic şi cu privire la aceasta am scris anterior în articolele Întâlnirile şi căsătoria reuşită partea (partea I si partea II).

Să înveţe din experienţa altora

Este bine pentru sora Dvs. să se uite şi la felul cum şi-au dus căsătoria femeile care au ales să se căsătorească cu necredincioşi.

Cu două zile în urmă am discutat cu o doamnă, care fiind încă adolescentă a ales să încheie legământ cu Domnul Isus, dar cu doi ani în urmă, a făcut cunoştinţă cu un bărbat necredincios şi acceptat să se căsătorească cu el. Când am auzit aceasta, am mers şi i-am spus că ea calcă legământul şi consecinţele vor veni foarte repede în viaţa ei, aşa cum spune Scriptura. Ea atunci mi-a spus că va fi fericită pentru că mirele ei era un om bun. I-am spus că prin căsătoria cu el îl va nenoroci, pentru că consecinţele călcării legământului din partea ei vor afecta toată familia lor. Acum, după doi ani, a venit şi s-a pocăit alegând să-i fie credincioasă Domnului de acum înainte. Mi-a spus că aşa cum spune Scriptura, de la căsătorie până acum neputinţa a domnit în familia lor şi orice n-au încercat să facă nu le-a mers. Mai mult, a ajuns şi la a doua treaptă despre care spune Scriptura şi s-a îmbolnăvit grav după naşterea copilului. Când am îngenunchiat ca să-şi ceară iertare de la Dumnezeu, a plâns mult şi amar pentru alegerea greşită pe care a făcut-o cu doi ani în urmă. Ne rugăm acum şi pentru pocăinţa soţului ei, dar faptul că ea a ales să se căsătorească fiind creştină a fost un exemplu rău şi o mare piedică în calea pocăinţei lui.

Studiaţi Cuvântul lui Dumnezeu

Faptul că sunt mai multe fete care au ales să se căsătorească cu bărbaţi necredincioşi arată că ceva nu a fost comunicat până la urmă în biserică, sau n-a fost comunicat suficient. Eu aş îndemna păstorii din aceste biserici să facă un ciclu de predici în care să abordeze pe larg şi profund această problemă până vor fi siguri că fetele înţeleg cât de gravă este alegerea să se căsătorească cu bărbaţi necredincioşi.

De asemenea, vă sfătuiesc să faceţi cu toată biserica cursul de studiu biblic Căsătorie fără Regrete care va arunca multă lumină asupra acestei şi altor aspecte ale vieţii de căsătorie şi astfel să fie protejate şi fetele şi băieţii de la alegeri greşite. Dacă n-aţi studiat încă acest curs, vă sfătuiesc să o faceţi cât mai curând.

Biserica trebuie să aplice disciplina

Femeile care au ales să se căsătorească cu bărbaţi necredincioşi trebuie să fie date afară din biserică, aşa cum spune Scriptura, pentru că au încălcat legământul sfânt pe care l-au încheiat cu Domnul Isus. Presupun că disciplina aceasta se aplică în biserica Dvs., dar în caz că nu, trebuie insistat la aplicarea ei ca toate celelalte fete să vadă şi să se teamă să facă o astfel de alegere rea.

Nu încetaţi să-i vorbiţi sorei

Chiar dacă sora Dvs. nu vrea acum să asculte, nu încetaţi să-i vorbiţi. Cât timp încă n-a luat această hotărâre, nu încetaţi să-i vorbiţi. Dacă nu vrea să asculte, poate aranjaţi cumva să vadă şi să asculte mărturia femeilor care au făcut această alegere şi acum suportă consecinţele.

Pe acest portal au fost publicate mai multe articole la acest subiect. Poate să le căutaţi, să le tipăriţi pe toate şi să le daţi sorei Dvs. să citească ca astfel să realizeze cât de grave vor fi urmările acestei alegeri.