Cum să dai semnificație Crăciunului?

Îmi amintesc cum mergeam cu mai mulţi ani în urmă pe un drum din California, SUA şi pe vârful dealului, cu litere foarte mari, făcute din lumini era scris “Jesus is the reason for the season”, ceea ce în traducere înseamnă că Isus este motivul Crăciunului. De ce au plasat oamenii un aşa mesaj? Nu este greu să te pricepi. Mulţi oameni au pierdut sensul acestei sărbători, cu toate că o celebrează. Am avut prilejul să fiu în diferite ţări în ajunul sărbătorii Nașterii Domnului şi am observat că aproape cu aceeaşi pasiune este sărbătorită în ţările musulmane, budiste, comuniste, etc. Am văzut mari şi frumoase decorațiuni de Crăciun şi în Vietnam, şi în Nepal, şi în Pakistan şi în Kazahstan, oriunde. M-am mirat să aflu de la un locuitor din Uzbekistan, care mi-a spus că anul acesta la ei a fost interzis de autorităţi până şi bradul de Crăciun să fie plasat în locuri sau instituţii publice şi oamenii tot se pregătesc să sărbătorească Crăciunul.

Totuşi, până şi în ţările creştine puţini ştiu care este semnificaţia Crăciunului şi ce eveniment se celebrează. Uneori, când priveşti la televizor cum sunt intervievaţi oamenii din stradă despre semnificaţia Crăciunului, îţi vine să plângi. Unii confundă cu Paştele, alţii doar cu un prilej de a face un ospăţ. Poţi să auzi ce vrei, dar mai rar adevărul despre această sărbătoare şi ne dăm seama că facem parte dintr-o societate analfabetă din punct de vedere spiritual.

În ţări unde altă dată credinţa în Dumnezeu a fost valoarea cea mai mare a lor, şi pentru că au trăit credinţa şi au deschis uşile şi i-au primit pe toţi cei care erau persecutaţi în ţările lor, acum au ajuns să li se interzică a scrie mesaje creştine de Crăciun în locuri publice, ca să nu-i ofenseze pe cei de altă religie pe care i-au adăpostit. Trist, foarte trist.

Slăvit să fie Domnul pentru libertatea religioasă pe care o mai avem încă în ţara noastră şi pentru că putem spune fără teamă tuturor care este semnificaţia Crăciunului şi întreg mesajul Evangheliei, care este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecărui om care crede în Domnul Isus. Să ne dea Dumnezeu îndrăzneală să proclamăm acest mesaj acum şi să o facem şi atunci când vom fi persecutaţi pentru aceasta.

Isus este motivul Crăciunului

Este de datoria fiecărui creştin adevărat să folosească acest prilej frumos, cum este Crăciunul, ca să le spună tuturor oamenilor despre semnificaţia sărbătorii şi anume, că Domnul Isus, care era la început cu Dumnezeu, care este Dumnezeu şi prin care au fost făcute toate lucrurile, cu două mii de ani în urmă, S-a făcut trup, S-a făcut asemenea oamenilor, născându-Se din fecioara Maria în ieslea din Betleem. El a venit ca să mântuiască pe toţi păcătoşii şi pe fiecare din noi. Oricine crede în El, a trecut din moarte la viaţă şi nu vine la judecata lui Dumnezeu, iar cine nu crede, a şi fost judecat pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu. Şi judecata stă în faptul că, odată venită Lumina în lume, (aceasta sărbătorim la Crăciun), oamenii au iubit mai mult întunericul, pentru că faptele lor erau rele. Să le spunem tuturor acest mesaj important şi să-i chemăm la lumina lui Dumnezeu, care poate fi găsită doar în Domnul Isus Hristos.

Ca să-i facem pe apropiaţii noştri şi pe toţi oamenii să beneficieze de această sărbătoare, auzind şi primind Evanghelia, să ne dăm silinţele şi să trimitem tuturor celor dragi câte o carte poştală, în care să scriem nu doar urările noastre, dar şi o explicaţie a semnificaţiei sărbătorii Crăciunului. Să nu ne prindem la certuri fără sens despre data când trebuie sărbătorit Crăciunul (pe stil vechi sau nou), ci mai bine să folosim toate aceste zile, de la 25 decembrie până la 14 ianuarie, ca să ne vizităm rudele, prietenii, să le ducem câte o Biblie (dacă nu au încă) şi să le spunem despre Domnul Isus. Să facem cadouri cu sens, cu sens creştinesc, care îi vor face pe cei ce le primesc să-şi amintească adevăruri din Sfintele Scripturi despre Domnul Isus – Mântuitorul lumii. Să-i conducem pe oameni la o relaţie personală cu Domnul Isus prin naştere din nou, fără de care nimeni nu va vedea şi nici nu va intra în Împărăţia lui Dumnezeu. Iar dacă cititorul nu are încă o astfel de relaţie cu Domnul Isus Hristos, să se grăbească să intre în Noul Legământ prin credinţă şi pocăinţă, ca să aibă parte de moştenire în Împărăţia Cerurilor şi să nu fie doar creştin cu numele.

Vă felicit pe toţi cu ocazia acestei sărbători şi vă doresc să aveţi parte de toate binecuvântările care sunt în Domnul Isus Hristos. Să aveţi pace cu Dumnezeu şi cu oamenii, sănătate şi prosperitate în toate. Crăciun Fericit!