Va fi mântuit copilul decedat dacă părinții devin creștini?

Întrebarea aceasta a venit de la o persoană care cunoaște de aproape o mamă ce și-a pierdut copilul și este disperată să facă ceva pentru mântuirea lui:

Unei cunoștințe i-a murit copilul de 13 ani în accident de mașină. Părinții au scăpat, dar copilul nu este. Cam o lună de la tragedie mama lui întreabă de Dumnezeu și zice că acum Dumnezeu sa aibă grijă de copil. Ea vrea să se întoarcă cu fața spre Domnul Isus. Întrebarea este: ”Dacă ea se pocăiește, copilul va fi luat de Domnul sau ce se va întâmpla?” Vă mulțumesc în Numele Domnului Isus.

Îmi pare rău să aud despre tragedia care s-a întâmplat acestei familii și durerea prin care au trecut și mai trec. Cred că plecarea copilului din această lume i-a făcut să se gândească la Dumnezeu și la viața veșnică și acum ar fi gata să facă tot ce pot pentru mântuirea copilului lor.

Nu găsim nicăieri în Biblie suport pentru a crede că copiii decedați pot fi mântuiți prin credința părinților. Este adevărat că copiii moștenesc binecuvântările atunci când părinții sunt ascultători de Dumnezeu și blesteme când părinții trăiesc în păcat. Totuși, lucrul acesta nu merge mai departe de viața pe acest pământ și nu se reflectă asupra veșniciei. Pentru a căpăta iertarea păcatelor și darul vieții veșnice, fiecare om trebuie să facă o alegere personală pe care nu o va putea face nimeni în locul lui. Când a discutat cu Nicodim despre viața veșnică Domnul Isus i-a spus astfel:

„Adevărat, adevărat îţi spun că, dacă un om nu se naşte din nou, nu poate vedea Împărăţia lui Dumnezeu.” (Ioan 3:3)

Am scris anterior un articol despre soarta veșnică a pruncilor și vă invit să-l citiți.

Este adevărat că pruncii care mor devin îngeri?

Vreau cu prilejul acesta să fac un îndemn către toți părinții să se gândească acum la mântuirea copiilor proprii și la soarta lor veșnică. Cei mai mulți bărbați și femei fac eforturi mari pentru a le oferi copiilor hrană, mâncare și toate celelalte lucruri necesare pentru a trăi o viață frumoasă și a se realiza aici pe pământ, dar nu se gândesc și nu fac nimic pentru a le asigura fericirea în veșnicie. Faceți acum tot efortul pentru aceasta. Puneți-vă bine prioritățile și începeți să-i învățați pe copii Cuvântul lui Dumnezeu și prin exemplul propriu arătați-le cum să trăiască o viață neprihănită.

Cunosc un cuplu de medici chirurgi din Finlanda care și-au pierdut fiica mai mare, de 20 de ani. Ea intrase într-o relație cu un băiat musulman refugiat din Iraq și când a vrut să rupă relația, băiatul a omorât-o pe ea și apoi s-a sinucis. Durerea părinților a fost de nedescris, dar în această tragedie, au început să-L caute pe Dumnezeu și au ajuns să-L cunoască pe Domnul Isus Hristos și să devină ucenicii Lui. Așa au învățat pe ceilalți copii ai lor din Sfintele Scripturi și acum în casa lor se adună alți mulți oameni care s-au întors la Dumnezeu prin mărturia lor și învață Scripturile. Am avut privilegiul să cunosc această familie și să conduc un studiu biblic în casa lor și în curând voi merge să conduc un seminar la care vom studia cursul “Doamne, învață-mă să studiez Biblia în 28 de zile”, care a fost tradus și tipărit în limba Finlandeză.

Părinți, învățați pe copii Biblia și arătați-le o pildă creștinească vrednică de urmat ca ei să poată fi mântuiți.

Read this article in English.