Cum să răspunzi băiatului necredincios căruia îi place de tine?

Întrebare:

Unui băiat de la şcoală îi place de mine, dar este necredincios. Cum să scap de aceasta pentru că se vede că va fi pentru folosul lui?

Atât timp cât băiatul nu ţi-a spus nimic, nu trebuie să dai nici o atenţie ci să-ţi cauţi de responsabilităţile pe care le ai tu la şcoală şi anume, să le spui Evanghelia la toţi şi să înveţi bine.

Dacă băiatul s-a apropiat să-ţi propună prietenie sau întâlniri trebuie să-i răspunzi frumos şi să-i spui următoarele:

  1. Tu eşti creştină şi creştinii nu stau la întâlnire. De aceea, nici tu nu vei accepta nici odată întâlnirile pentru că vrei să trăieşti frumos înaintea Domnului Isus pe care Îl iubeşti şi ai încheiat legământ cu El. În caz că te va întreba de ce creştinii nu merg şi nu stau la întâlnire, este bine să-i spui adevărurile din articolul “Întâlnirile şi căsătoria reuşită” partea 1 şi partea 2.
  2. Dacă acel băiat va înţelege de ce creştinii nu stau la întâlnire şi va dori să te ceară în căsătorie, va trebui să-i spui că Dumnezeu interzice creştinilor căsătoria cu necredincioşi şi că creştinii se căsătoresc doar în Domnul, adică doar cu creştini născuţi din nou, care au întrat în legământ cu Domnul Isus Hristos şi doar cu persoana pe care o iubeşti.
  3. Şi în primul şi în al doilea caz, când se va apropia acel băiat să vorbească cu tine, profită de această ocazie ca să-i faci o prezentare a mesajului Evangheliei şi să-l îndemnă să creadă în Domnul Isus, să se pocăiască şi să între în Noul Legământ, fără care nu va vedea viaţa veşnică şi mântuirea, lucruri mult mai importante pentru el decât prietenia sau chiar şi căsătoria cu tine.