(VIDEO) Părinți, învățați pe copiii voștri să-și piardă viața pentru Hristos

Mulți părinți se roagă pentru copiii lor ca să devină adevărați ucenici ai Domnului Isus Hristos, însă atunci când aceștia aleg să meargă într-o țară unde își pot pierde viața în orice moment și pot fi expuși unor mari persecuții, tocmai părinții sunt cei care îi opresc. Vă invit să urmăriți acest video în care veți afla cum trebuie să se poarte părinții în astfel de situații:

 

Cunosc personal o fată căreia Domnul i-a pus pe inimă să meargă în misiune într-o țară săracă, însă a întâmpinat mari greutăți chiar din partea mamei care este creștină. Mi-a trebuie mult timp să o ajut pe această fată să înțeleagă că dacă Domnul Isus a chemat-o în această țară, trebuie să se ducă.

Copiii trebuie să-și ia crucea și să-L urmeze pe Hristos

În Evanghelia după Matei scrie:

Cine nu-şi ia crucea lui şi nu vine după Mine nu este vrednic de Mine. Cine îşi va păstra viaţa o va pierde şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga. (Matei 10:38-39)

În zilele noastre oamenii nu prea înțeleg ce însemnă ”a-ți lua crucea”. Acest cuvânt este folosit atât de des, încât și-a pierdut din esență.

Pe vremea Domnului Isus, crucea era o unealtă de tortură. Crucea nu era ceva dorit, ea era luată de cel care era condamnat la moarte, așa cum a făcut și Domnul Isus Hristos. După ce fusese pronunțată sentința, cel condamnat la moarte își lua crucea și o ducea până la locul unde era executat.

Dacă noi alegem să fim creștini, este ca și cum noi singuri ne-am semna sentința pentru a merge la moarte pentru Hristos. Dacă alegem să ne predăm viața Domnului Isus, atunci toată viața noastră va fi o umblare de la locul unde ne-am luat sentința până la locul execuției.

Copiii trebuie învățați să-L urmeze pe Domnul Isus

Noi, părinții, avem menirea de a-i învăța pe copiii noștri să-L urmeze pe Domnul Isus Hristos. Trebuie să le arătăm în noi înșine o pildă vrednică de urmat. Recomand să studiați împreună cu copiii cursul ”Vrei să fii ucenicul lui Hristos, trebuie să plătești prețul”. Motivați copiii să se pregătească pentru misiune și să-și valorifice viața pentru Hristos. Recomand pregătirea la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia.

 

Să ne purtăm cu înțelepciune, ca niște oameni maturi atunci când aflăm că copiii noștri au decis să-și predea viața misiunii. Chiar dacă vor să plece în locuri periculoase, trebuie să privim acest lucru ca o binecuvântare de la Dumnezeu. Să-I mulțumim Domnului, pentru că avem copii care sunt gata pentru slujire.