(VIDEO) Nu este suficient să ajutăm orfanii. Trebuie să-i cercetăm în necazurile lor

Sunt mulți orfani în țara noastră. Sunt și mulți copii care au părinți, dar o duc mai rău decât orfanii. Multe organizații creștine, biserici au programe, proiecte prin care ajută orfanii. Cred însă că, de multe ori, ratăm responsabilitatea noastră de a-i cerceta pe orfani în necazurile lor, așa cum face religia adevărată și neîntinată:

Religia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu, Tatăl nostru, este să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor şi să ne păzim neîntinaţi de lume. (Iacov 1:27)

Este un lucru să le dăm mâncare, haine și alte lucruri necesare și cu totul alt lucru este să-i cercetăm în necazurile lor, adică să-i înțelegem, să înțelegem care le sunt nevoile. Să-i cercetăm așa ca să fim siguri că ajutorul pe care îl oferim noi le face bine și nu rău. De multe ori se întâmplă că ajutorul nostru se întoarce spre răul lor. Sunt mai multe situații de acest fel. Invit pastorii, creștinii să găsească în acest video mai multe explicații:

 

Orfanii au nevoie de ceva mai mult decât bunuri materiale

Bunurile materiale, hrana, hainele nu sunt tot de ce ei au nevoie. Orfanii au nevoie de o învățătură sănătoasă, de îndemnuri părintești, de niște oameni care să-i mentoreze, să le dea o direcție bună în viață. Uneori este necesar să limităm bunurile materiale, pentru ca ei să se învețe să administreze, nu să risipească.

Cercetează situația orfanilor

Dacă nu înțelegem situația lor, noi nu le putem da ajutorul necesar și s-ar putea întâmpla ca ajutorul nostru să le facă rău. Una din probleme este faptul că organizațiile creștine nu coordonează activitatea între ele. Când merg mai multe biserici sau organizații la aceeași copii, ei primesc mult mai mult decât au nevoie. Copiii se învață astfel să risipească, să facă abuz de aceste organizații.

Vă invit să citiți și aceste articole la acest subiect: