(VIDEO) Cum să depășești nehotărârea când dorești să ceri în căsătorie o fată?

Întrebare:

Sunt îndrăgostit de o fată. Vreau să o cer în căsătorie, dar nu sunt hotărât. Frica că voi fi refuzat mă face nehotărât și tot amân cererea. Cum să procedez? Cum să devin un om hotărât?

Te invit să asculți în acest video sfatul meu, pentru că este foarte important pentru un bărbat să fie hotărât, nu doar când trebuie să ceară în căsătorie. Dumnezeu a lăsat bărbaților inițiativa, inclusiv în privința căsătoriei. Bărbatul trebuie să facă primul pas. În Biblie este stabilită această legitate, bărbatul este cel care va lăsa pe mama sa și tatăl său și se va lipi de nevasta sa. Lui îi aparține inițiativa:

De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup. (Genesa 2:24)

 

Este adevărat, de multe ori ne temem să luăm decizii, pentru că nu știm care vor fi urmările. Iată de ce se cere de la noi să fim bărbați înțelepți, să cercetăm continuu Sfintele Scripturi, să veghem în rugăciune. Dar, trebuie și să fim oameni curajoși, care, în hotărârile noastre, putem merge înainte și să ne asumăm și responsabilitatea pentru hotărârile luate. Dacă nu ești un om hotărât, fii un om hotărât, fii bărbat, poartă-te ca un bărbat.

Dacă ești îndrăgostit de o fată, dacă ai libertatea de la Dumnezeu că ea este cea alături de care vrei să trăiești toată viața și să slujiți lui Dumnezeu împreună, atunci nu-ți rămâne decât să faci pasul. Fii înțelept, pregătește-te bine pentru acest eveniment. Te invit în acest sens să citești următoarele sfaturi:

Citește sfaturile și fă-ți un plan bun, mergi să o ceri în căsătorie. Nu fi timid când mergi să o ceri în căsătorie. Poartă-te ca un bărbat, nu ca un copil. Vorbește bine, spune-i ce ai în inimă și cere inima acestei fete. Dacă fata îți cere timp, dă-i timp suficient să se gândească. Ea tot trebuie să aibă toată siguranța și libertatea că vrea să fie soția ta.

Te invit, de asemenea, să asculți sfaturile din această predică:

Neapărat fă rost de cursul ”Într-o zi mă voi căsători” și studiază-l. Îți va da o bună pregătire pentru o căsătorie fără regrete. În toamnă, la Institutul de Studiu Biblic Inductiv din Moldova, voi preda cursul ”Căsătorie Fără Regrete” la sesiunea ”Consiliere Spirituală”. Te invit să participi pentru o bună pregătire pentru tine, dar și ca să fii în stare apoi să înveți și pe alții. Sesiunea se va desfășura în incinta bisericii “Harul”, situată pe strada Ciocârliei 2/8, Chișinăudin 5 până în 17 septembrie. Pentru detalii, contactați: +373 69 966779 sau info@precept.md.