(VIDEO) Ce trebuie sa faci după absolvirea facultății ca sa mergi în misiune?

Am o întrebare și aș dori să știu răspunsul. Anul acesta încep post liceala, asistent medical și voi studia în decurs de trei ani. Mi-am dorit de mică să merg și eu în misiune și să fac voia lui Dumnezeu. Aș dori să știu ce ar trebui să fac după ce termin facultatea pentru a putea merge în misiune?

 

Trăim într-o vreme în care, cu părere de rău, sînt puțini tineri care doresc să facă misiune și ori de cîte ori văd dorința tinerilor de a pleca în slujire, mă bucur foarte mult pentru ei.

Apreciez mult dorința ta de a face misiune și fie ca Dumnezeu să te ajute și să te întărească în alegerea aceasta. Trebuie să cunoști că misiunea este chemarea fiecărui ucenic a Domnului Isus Hristos, astfel fiecare creștin trebuie să  fie un misionar. Acum, vreau să-ți dau cîteva sfaturi practice atît ție, cît și tinerilor care doresc să-și dedice vița pentru a-L sluji pe Dumnezeu.

Începe acum, nu amîna

Spune-le colegilor tăi despre Domnul nostru Isus Hristos. Vorbește-le și începe să faci ucenici acolo unde ești. Vreau să-ți sugerez un articol, care a fost publicat recent pe site-ul Moldova Creștină, în care am dat anumite sfaturi pentru elevi și anume cum să facă evanghelizare, cum să spună Evanghelia? Cum să facă misiune la școala unde studiază? Sunt sigur că-ți va fi util acest articol.

Studiază profund sfintele scripturi

Fă din studierea Sfintelor Scripturi o prioritate a vieții tale. Depune efort, caută, studiază. Niciodată să nu crezi că ai studiat prea mult. Nu considera că oferi prea mult timp studiului biblic. Trebuie să învătăm și să medităm asupra Scripturii zi și noapte. Vreau să te sfătuiesc să faci rost de manualele de studiu biblic inductiv. Dar mai întîi de toate vreau să te întreb: ai citit Biblia în întregime?

Cu mare întristare constat astăzi că sunt așa de mulți tineri creștini care nu au citit niciodată Biblia în întregime. Mă întreb: cum pot fi ei ucenici ai Domnului Isus Hristos, dacă nici nu au citit Biblia?

Domnul Isus a spus să mergem în toată lumea și să facem ucenici, învățîndu-i tot ce a poruncit El, dar tot ce poruncise, este scris în Sfintele Scripturi. Cum poți împlini ceva ce nu cunoști? Dacă noi nu putem împlini, atunci cum mai putem să-i învățăm pe alți oameni să împlinească ceea ce este scris?

De aceea, vreau să te sfătuiesc să cauți să studiezi profund Sfintele Scripturi. Fă rost și caută materialele de studiu biblic inductiv. Dacă locuiești în Chișinău, le poți găsi la biserica Buna Vestirea pe care o păstoresc, ea este situată pe str. Ciocirliei 2/8. În fiecare duminica la orele 14.00 avem serviciu divin, iar în fiecare joi la orele 19.00 avem studiu biblic.

Nu privi misiunea ca o aventură

Nu știu cum gîndești, dar am văzut că unii oameni cred că misiunea este o aventură. Dacă te prinzi și tu la acest gînd, atunci încetează să mai gîndești așa. Tu trebuie să înțelegi că dacă dorim să fim misionari, trebuie să cîștigăm suflete pentru Hristos.

Tot cu privire la studierea Sfintelor Scripturi, dacă nu ai încă 18 ani, te invit să devii studentă la Școala Timotei. Această școală are scopul de a pregăti ucenici pentru Domnul Isus Hristos. Dacă deja ai împlinit vîrsta de 18 ani, vino la Institutul de studiu biblic inductiv. Aici avem sesiuni tocmai în timpul vacanțelor pentru a le fi comod celor care sunt studenți. Învățând la acest Institut, vei avea posibilitatea să studiezi profund Scripturile, dar și vei primi o pregătire bună pentru misiune.

În Moldova avem o Școală Internațională de Misiune Precept Ministrie Eurasia. La momentul dat, la școală învață 50 de studenți din 17 țări ale lumii. Ei trec o pregătire intensivă. Pe lîngă cunoștințele biblice oferite acestor tineri, le oferim și un instrument pentru misiune. Aici avem patru facultăți, unde pregătim antrenori de Taekwon-Do, de fintess și de fotbal. De asemenea, pregătim jurnaliști creștini. Le oferim aceste instrumente ca să le poată folosi în lucrarea unde vor merge.

Implică-te în lucrare

În urmă, Pavel s-a dus la Derbe și la Listra. Și iată că acolo era un ucenic, numit Timotei, fiul unei iudeice credincioase și al unui tată grec. Frații din Listra și Iconia îl vorbeau de bine. Pavel a vrut să-l ia cu el; și, după ce l-a luat, l-a tăiat împrejur, din pricina iudeilor care erau în acele locuri; căci toți știau că tatăl lui era grec. (Faptele Apostolilor 16:1-3)

Scriptura spune cum Pavel l-a recrutat pe Timotei pentru misiune. Vedem că Timotei s-a confirmat ca un lucrător bun, dedicat în biserica locală unde era el, și  atunci cînd Pavel era în căutrea unui tînăr în lucrarea de misiune, el l-a observat pe acesta.

Vreau să-ți spun că dacă te vei implica în biserică ta locală și vei face lucrarea acolo, Dumnezeu te va chema și te va arăta oamenilor care te vor recruta în lucrarea de misiune. Fii sensibil la călăuzirea lui Dumnezeu. Fii sensibil atunci cînd cineva îți va face o invitație, atunci cînd un slujitor al lui Dumnezeu te va călăuzi în privința aceasta. Caută acum și slujește cu toată puterea ta. Fii un misionar acolo la școală, la liceu, la facultate unde vei merge. Fii un misionar acolo și Dumnezeu cu siguranță te va călăuzi și-ți va arăta nevoia pentru misiune. El va lărgi aria lucrării tale pe măsura în care vei fi sensibil la chemarea Lui.

Dumnezeu să te binecuvînteze și vreau să-ți spun că mă rog ca Dumnezeu să-ți arate și să-ți aprindă dorința care este potrivită cu voia Lui. În Scriptură este scris des ”mare este secerișul”, în sens că este nevoie mare de misionari. Fie ca Dumnezeu să pregătească din tine o misionară bună și apoi să-ți dedici viața deplin slujirii.