Trebuie să fii însurat ca să ajungi preot?

Întrebare:

Ca să ajungi preot trebuie să fii însurat?

Nu, Dumnezeu nu pune această condiţie în Biblie.

Când vorbeşte despre calităţile de caracter ale celui ce se califică să fie slujitor în Biserica lui Dumnezeu, în Sfintele Scripturi este scris că trebuie să fie „bărbatul unei singure neveste”. Cum este azi, aşa şi în vremurile biblice la unele popoare unde a ajuns mesajul Evangheliei, era răspândită poligamia, adică era acceptat pentru un bărbat să aibă mai multe neveste. În cazul când un astfel de bărbat devenea creştin în biserică, nu putea să devină lider, pentru că era într-o situaţie ce nu putea sluji de model altora.

Când spune, însă, că slujitorul trebuie să fie „bărbatul unei singure neveste” se referă mai ales la atitudinea şi caracterul celui ce se califică să fie slujitorul şi lider în biserică şi anume, că trebuie să fie credincios soţiei sale şi mintea şi pasiunile lui să fie îndreptate doar spre soţia sa, fără a se lăsa ademenit sau atras de alte femei.

De altfel, în Sfintele Scripturi sunt mulţi slujitori care nu aveau soţii şi familii la momentul în care sunt menţionaţi şi însuşi Apostolul Pavel nu era căsătorit.