381 de elevi au semnat pentru integritate până la căsătorie

381 din 400 de elevi au luat decizia să-și păstreze puritatea până la căsătorie.

Este vorba despre cei 400 de elevi din clasele a 5-a – a 12-a  din Liceul Teoretic ”Ion Creangă”, or. Cahul, care au participat la seminarul ”Adevărată Dragoste Așteaptă”. Seminarul a fost condus de către Anatol Dunas, pastorul bisericii ”Emanuel” din Cahul. Elevilor li s-a predat lecția ”despre virginitate” din cadrul cursului ”Ce spune Biblia despre sexualitate?” care vorbește despre relațiile sexuale din perspectiva lui Dumnezeu.

Timp de două săptămâni, lecția a fost predată în 21 de clase gimnaziale și liceale. Pastorul Anatol a fost însoțit de o echipă de 11 lideri care au fost pregătiți în vederea predării.  

De asemenea, lecțiile au fost asistate de către 11 profesori care au participat activ de rând cu elevii pe tot parcursul lecției. Profesorii au rămas cu impresii foarte bune și au apreciat seminarul ca fiind unul necesar și potrivit pentru vârsta elevilor.

Profesoara de psihologie le-a mulțumit organizatorilor pentru că, prin materialul pe care l-au prezentat, le-au oferit copiilor o a doua șansă . În acest sens, pastorul i-a adus exemplul femeii care a fost prinsă în preacurvie. Domnul Isus nu S-a preocupat de numărul familiilor distruse din cauza ei, de divorțurile pe care le-a avut și nici nu i-a adus aminte de avorturile pe care le făcuse până în momentul în care s-a întâlnit cu El. El i-a dat șansa să-și schimbe viața, spunându-i să se ducă și să nu mai păcătuiască.

Un alt profesor, diriginte de clasă, le-a mulțumit pentru acest seminar care i-a sugerat un set de subiecte pentru orele de diriginție. ”De la 1 septembrie mă tot străduiesc să vorbesc copiilor despre acest subiect, dar mi s-a părut că este prematur pentru vârsta lor”, a menționat profesoara. 

Elevii au rămas entuziasmați de ceea ce au văzut și au auzit la seminar, în special de modul în care profesorul a interacționat cu clasa. La sfârșit, participanții au fost provocați să semneze un angajament prin care să ia decizia de a-și păstra integritatea până la căsătorie și care va putea fi oferit în dar partenerului de căsătorie în ziua nunții. Ei au înțeles că abstinența până la căsătorie este singura cale care le poate oferi o familie trainică și fericită.