Școala Internațională de Misiune – un dar din partea lui Dumnezeu

Iată că Școala Internațională de Misiune Precept Ministries Eurasia, ediția 2015, deja s-a încheiat. În acest an Domnul mi-a oferit ocazia să fiu studentă în al doilea an, la facultatea de Jurnalism.  

Acest an a inclus un program foarte divers și interesant. Am primit multe cunoștințe despre faptul cum pot să-L slujesc pe Dumnezeu, folosind instrumentele Mass-Media la cel mai înalt nivel. 

Am studiat echipamentul TV, administrarea conținutului, managementul media, dicția, citirea de pe prompter, reportajul TV, emisiuni TV, fotografierea la un nivel avansat, Internet TV și elaborarea spoturilor promoționale. Toate acestea au inclus nu doar teorie, ci și practică.

Cel mai mult m-a impresionat cursul ”Emisiuni TV”. Mi se părea un lucru ireal, ca eu să pot conduce o emisiune creștină, dar Domnul a lucrat atât de minunat și mă rog ca să mă pot dezvolta în această sferă.

Pe lângă obiectele ce țineau de Jurnalism, în fiecare zi eram în studierea Cuvântului lui Dumnezeu. Timp de aceste două luni am studiat cursul ”2 Timotei”, ”Iosif- un om extraordinar al lui Dumnezeu”, ”Unde te duci?”, ”Căsătorie fără regrete” și ”Filipeni”. Acestea sunt cursuri de studiu biblic după metoda inductivă. În fiecare zi descopeream adevăruri care mă atingeau mult și influențau asupra schimbării caracterului meu, astfel ca să fiu asemenea lui Isus, Domnul și Stăpânul vieții mele. Am simțit o creștere duhovnicească și întărire a relației mele cu Dumnezeu.

Una dintre părțile practice a Școlii sunt călătoriile misionare. În aceste două luni am organizat o tabără pentru copii, timp de o săptămână, și am vizitat un sat unde nu este nici o prezență evanghelică, în care am stat trei zile.

Tabăra pentru copii am petrecut-o în satul Cotiujeni, raionul Briceni, în timpul primei săptămâni din luna iulie, unde au participat aproximativ 40 de copii. În tabăra am predat cursul pe care l-am studiat la Școală ”Iosif- un om extraordinar al lui Dumnezeu”.  

În misiune am fost în satul Ghetlova, raionul Orhei, unde am dus Vestea Salvării și am predat proiectele ”Dragostea adevărată așteaptă” și ”Dreptul la viață a copilului nenăscut”, în urma cărora 8 persoane au semnat legămintele. În timpul acestor călătorii, împreună cu echipa am studiat cursurile de 40 de minute ”Vrei să fii ucenicul lui Hristos? Trebuie să plătești prețul” și ”Cum trăiești? Ce vorbești?”.

În călătoria din satul Ghetlova am simțit binecuvântarea lui Dumnezeu. Nu am avut nici o sursă financiară, nici nu am avut unde dormi, nu am avut nici o cunoștință, dar L-am avut pe Dumnezeu alături, care ne-a purtat de grijă și Și-a revărsat dragostea și binecuvântarea Lui peste noi. Nu am rămas flămânzi și în stradă, ci Domnul a împlinit nevoile noastre.

Școala de Misiune a avut o mare influență asupra vieții mele. Am înțeles importanța de a face ucenici ai Domnului Isus. Am primit motivarea de a merge înainte în slujire, fără a da înapoi, indiferent de circumstanțe. Mi se părea un lucru dificil de a fi student la Școala de Misiune, dar aceasta nu e așa. Domnul mi-a dat tărie și puteri pentru a trece totul până la capăt.

Îi mulțumesc mult lui Dumnezeu pentru Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia și pentru profesorii noștri care ne sunt un exemplu. Ei ne-au demonstrat, prin propriile vieți, cum să fii un ucenic credincios al lui Dumnezeu și cum să crești alți ucenici. Fiecare din ei la maxim s-au implicat în pregătirea noastră ca misionari și au dorința să ne transmită absolut toate cunoștințele pe care le-au acumulat de-a lungul anilor, pentru a fi cât mai eficienți în slujire.

În anul 2016, studiile la Școala Internațională de Misiune – Precept Ministries Eurasia se vor desfășura în perioada 21 iunie-21 august.