Cum să-ți reîntorci soțul în familie? (7 pași)

Întrebare:

Am un copilaș și sunt despărțită de tatăl lui. Aș dori să ne împăcăm, dar am greșit amândoi și ne-am despărțit. Cum aș putea să mă reîmpac cu el? Dați-mi un sfat. 

Iată sfatul meu:

1. Restabiliți-vă relația cu Dumnezeu

Chiar dacă am scris la titlu astfel, nu sunt sigur că tatăl copilului dumneavoastră v-a fost soț legitim. Din mesaj se poate de înțeles că este doar tatăl copilului, dar nu v-a fost soț, adică nu ați fost căsătorită legal și cununată cu acest bărbat. Dacă este așa, înseamnă că ați avut o relație sexuală în afara căsătoriei, adică o relație adulteră și aceasta este un mare păcat înaintea lui Dumnezeu care a spus:

Căsătoria să fie ţinută în toată cinstea, şi patul să fie nespurcat, căci Dumnezeu va judeca pe curvari şi pe preacurvari. (Evrei 13:4)

Și păcatul curviei (dacă a existat) și celelalte păcate care le-ați făcut ambii și au dus la ruinarea relației voastre au fost în primul rând săvârșite împotriva lui Dumnezeu și vă fac să fiți vrăjmașă cu Dumnezeu. Trebuie în primul rând să vă împăcați cu Dumnezeu și să vă restabiliți relația cu El. Lucrul acesta se poate face doar prin pocăință și întrarea în Noul Legământ prin credință în Domnul Isus Hristos. Nu pot fi cu adevărat restabilite relațiile cu oamenii dragi până nu restabilim relația cu Dumnezeu. Grăbiți-vă să vă împăcați cu Dumnezeu și hotărâți-vă să deveniți o adevărată ucenică a Domnului Isus Hristos și în toate să-I urmați învățătura așa cum o găsim scrisă pe paginile Sfintelor Scripturi. Căutați în localitatea unde vă aflați o biserică la care oamenii se închină și trăiesc cu frică de Dumnezeu potrivit cu Sfintele Scripturi. Începeți să frecventați sistematic această biserică.

2. Rugați-vă și postiți

Dumnezeu este stăpân peste toți oamenii și lucrează în inimile lor. El va lucra și la inima tatălui copilului dumeavoastră. De aceea, înainte ca să întreprindeți alți pași pentru restabilirea relației, stabiliți o zi, sau câteva zile de post și postiți cu post negru, fără să beți și  să mâncați. Rugați-vă la Dumnezeu să vă dea înțelepciune cum să vorbiți, să-i deschidă și inima soțului copilului și să vă ajute să restabiliți familia.

3. Ajutați-l pe tatăl copilului să se împace cu Dumnezeu

Ca și creștină adevărată Dumnezeu vă îngăduiește să vă căsătoriți doar cu un creștin adevărat. Și apoi, aceasta vă este necesar și pentru a intemeia o familie în care să fiți toți fericiți și să nu vă treziți apoi regretând  că nu ați rămas singură cu copilul când relația va deveni și mai tensionată dacă acel bărbat nu va avea frică de Dumnezeu și nu va trăi în ascultare de El.

4. Luați inițiativa împăcării

Domnul Isus a spus în vestita predică de pe munte:

Ferice de cei împăciuitori, căci ei vor fi chemaţi fii ai lui Dumnezeu! (Matei 5:9)

Cei împăciuitori sunt cei care iau inițiativa împăcării. Așa este și Dumnezeu. El a luat inițiativa împăcării:

Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe cînd eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi. (Ronani 5:8)

Așa luați și dumnevoastră inițiativa împăcării. Luați legătura cu tatăl copilului și invitați-l la o cină pe care să o pregătiți special cu prilejul venirii lui. Atunci când va veni să nu pomeniți supărările și conflictele de altă dată. Mai bine povestiți-i lucruri frumoase despre copil  și apoi spuneți-i despre relația pe care o aveți cu Dumnezeu și îndemnați-l și pe el să se împace cu Dumnezeu și  să între în Noul Legământ cu Domnul Isus Hristos. Învitați-l să viziteze biserica pe care o frecventați.

5. Cereți-vă iertare

Chiar dacă ați greșit ambii, chair dacă tatăl copilului v-a greșit și v-a supărat, trebuie să vă cereți iertare de le el pentru ceea ce ați greșit față de el. Cereți-vă iertare și nu începeți să vă scuzați pentru ce ați greșit, nu-i spuneți despre partea lui de vină. Lăsați-l pe el singur să-și vadă vina și să o recunoască.

6. Păstrați o relație frumoasă și curată

Spuneți-i tatălui copilului că vă bucurați când vine să vă viziteze și că doriți să se bucure și copilul de relația cu el. În același timp fiți atentă și păzițivă de ispita de a întreține relații sexuale cu el în caz că vă propune aceasta pentru că această relație va fi adulteră și vă va aduce osândă. Nu vă grăbiți să luați cu el vorba despre căsătorie și nu vă grăbiți să vă căsătoriți până nu devine și el creștin adevărat.

7. Căsătoriți-vă doar în Domnul

Aceasta înseamnă că chair dacă aveți un copil cu acest bărbat, puteți accepta căsătoria cu el doar atunci când va deveni și el adevărat copil al lui Dumnezeu și ucenic al lui Isus Hristos. Doar căsătorindu-vă în Domnul veți putea să formați o familie binecuvântată cu relații frumoase care vă vor aduce bucurie tuturor.

Așa să vă ajute Dumnezeu.